Mehmet KURT/İZMİR, () - İZMİR'deki TAKEV Okulları'nın Genel Müdürü Gönül Ketenci, Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından Federal Liyakat Nişanı ile onurlandırıldı.
İzmir'de üç kampüste, ilk, ortaöğrenim, Anadolu ve Fen Lisesi eğitimi veren TAKEV Okulları'nın Kurucu Genel Müdürü Gönül Ketenci'ye Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı verilmesi töreni Almanya'nin İzmir Başkonsolosluğu'nda yapıldı. Ketenci'ye nişanı, Başkonsolos Thomas Gerlach tarafından Başkonsolosluk bahçesinde; TAKEV Okulları Kurucu Temsilcisi Nur Yaraş ve çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyonla takdim edildi. Başkonsolos Thomas Gerlach, nişanın politik, ekonomik, kültürel ve manevi alanlardaki başarılan ödüllendirmek üzere Federal Almanya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından verildiğini belirterek, Gönül Ketenci'nin liyakat nişanına uzun yıllar Türkiye -Almanya ilişkilerinde özellikle eğitim ve kültür alanında yaptığı çalışma ve katkılardan dolayı layık görüldüğünü söyledi.
Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı'nı takdim etmenin bir diplomat için en güzel ve soylu görevlerden biri olduğunu dile getiren Başkonsolos Gerlach, "Sayın Ketenci, 2001 yılından bu yana TAKEV Okulları Genel Müdürlüğü görevini başarıyla yürütüyor. Bu görevleri çerçevesinde TAKEV konseptinin başarı ortağı olmuş ve bir çok çift dili aktiviteler ve Alman Kültürünü tanıtmaya yönelik okul içi etkinliklerle TAKEV Okullarıyla adeta Almanya - Türkiye arası harika bir kültürel köprü inşa etmiştir. İzmir gibi ekonomik açıdan değerli bir yerde duran şehirde ana okulundan üniversiteye kadar Almanca eğitim veren tek okuldur. 2007'den bu yana Almanca dil yeterlilik sınavlarında başarılara imza atan TAKEV öğrencilerine bu diploma Alman üniversitelerinde okuma imkanı tanınıyor. Okulun yüksek eğitim seviyesi, kendini üniversite kabul sınavlarında ve Almanya Akademik Değişim servisinin TAKEV öğrencilerine verdiği eğitim burslarıyla her alanda gösteriyor. Tüm bunlar Gönül Ketenci'nin tükenmeyen çalışmaları, ehli eğitimci kişiliği ve yaratıcılığı olmadan düşünülemezdi. Bu ağ özellikle gençlerimizin girişimi ve çalışmaları ile gelecekte Türk-Alman ilişkilerini daha da güçlendirecektir" dedi.
İlk çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği ve büyük bir sevgi ile bağlı olduğu Almanya Cumhurbaşkanı tarafından Liyakat nişanı ile onurlandırılmaktan büyük onur duyduğunu söyleyerek nişanı teslim alan Gönül Ketenci ise törende duygusal anlar yaşadı.
Ülkesine aşık, milli kimliği ile gurur duyan aydın bir Türk kadını olarak Alman kültürüne ve Almanya' ya olan bağının yıllar içinde artarak büyüdüğünü, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iki ülkenin kültürel ilişkilerine katkı koymak için çalışacağını söyleyen Gönül Ketenci, "Yakın gelecekte TAKEV Okulları misyonu ile yetişmiş parlak gençlerimiz Türkiye Almanya arasında süre gelen kültürel-ticari ve siyasi ilişkilerde sağlam bir zincirin halkaları olacaklar. Ve bu ilişkileri maksimum seviyeye taşıyıp katkı koyacaklar. Bu süreçte benimle omuz omuza, yan yana olan; bana inanan ve bu başarının en önemli paydaşı olan yol arkadaşıma, TAKEV Okulları Kurucu Temsilcisi Sayın Nur Yaraş'a öncelikli olarak teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.
Bütün bunları başarı ile ama çok çalışarak gerçekleştirmek; aynı zamanda iyi bir evlat, sevgi dolu bir anne, sevgi dolu bir eş, hatta anneanne olmak, olabilmek büyük bir özveri ve derin sevgi gerektirdiğini ifade eden Ketenci, bu süre için kendisine verdikleri destek ve sabır için ailesine de teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI