ALMANYA'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmek istediklerini belirterek, Bursa’da yeni yatırım ve işbirlikler için işadamları ile görüşeceklerini söyledi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Heykel Valilik binasındaki makamında Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl’u ağırladı. Vali Karaloğlu, Türkiye’nin en büyük ticaret ortağının Almanya olduğunu belirterek, Bursa’da da 63 Alman sermayeli şirketin yatırım yaptığını söyledi. Hessen ve Bursa'nın kardeş şehir olduğunu kaydeden Karaloğlu, ikili ilişkilerin devam etmesini diledi.
Görev süresi boyunca Türkiye’nin bir çok ilini gezdiğini belirten Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl da, Bursa’yı tanımak ve ekonomik işbirliklerini incelemek için ziyarette bulunduğunu dile getirdi. Bursa’nın Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik, kültürel, siyasi ilişkileri açısından örnek olduğunu kaydeden Pohl, kardeş şehir ilişkisinin yanı sıra ekonomik ilişkilerinde fazla olduğuna dikkat çekti.
DAUM HATIRLATMASI
Bursa ile Almanya arasında futbol ilişkisinin de bulunduğuna dikkat çeken Pohl, Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum’un Alman olduğunu hatırlattı. Almanya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin başarı ile yürüdüğünü vurgulayan Pohl şöyle dedi:
"Türkiye Almanya’nın ihracat ortakları arasında 1’nci sırada. İkili ilişkilerin daha da artmasını istiyoruz. Ben görev sürem boyunca Türkiye’de ziyaretlerde bulunmak zorundayım. Türkiye büyük bir ülke. Bursa’da bizim için önemli bir şehir. Burada işadamları ile de bir araya gelip ekonomik işbirliği için neler yapılabileceğini konuşacağız."
Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu daha sonra birbirlerine hediyeler sundu.