Ömür AVCI/TRABZON,() - ALMAN Ordusu’nun Afganistan’daki birliklerinin dönüşünde aktarma noktası olarak kullandığı Trabzon Limanı'ndaki Alman Üssü’nde, Dünya Futbol Şampiyonluğu kutlaması yapıldı.
Alman Lojistik Aktarma Merkezi'ndeki askerlerin konakladığı otel ve üsse yemek sağlayan şirket yetkililerinin yaptırdığı, üzerinde Türk ve Alman bayraklarıyla Dünya Şampiyonu Alman takımının resminin bulunduğu pastayı, Almanya Silahlı Kuvvetleri İçyönetim Merkezi Komutan Vekili Tuğgeneral Volker Barth, Üs Komutanı Albay Richard Fröhlich ile diğer ilgililer kesti. Alman üssünde görevli askerler de alkışlayarak takımlarının Dünya Şampiyonluğu’nu kutladı.
Alman Lojistik Aktarma Merkezi Komutanı Albay Fröhlich, ülkelerinden uzakta görev yaparken takımlarının başarısının moral verdiğini belirterek, "Bize bu jesti yapan Türk dostlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Afganistan’dan çekilen Alman Ordusu’nun Aktarma Üssü olarak kullandığı Trabzon’a dev nakliye uçaklarıyla getirilen askeri malzemeler ve araçlar, buradan RoRo gemileriyle Almanya’ya naklediliyor. Trabzon Liman sahası içindeki Alman Lojistik Aktarma Merkezi’nde yaklaşık 110 Alman askeri görev yapıyor.

FOTOĞRAFLI