Cihan KAYA/ORTACA (Muğla), () - MUĞLA’nın Ortaca İlçesi Dalyan Beldesi’nde yaşayan Alman Zith çift, emekli maaşından ayırdıkları bütçeyi kullanarak sokak hayvanlarının bakımlarını üstlendi.
Dalyan’da yaşayan Dieter 71 yaşındaki ve 70 yaşındaki Manita Zith çifti 12 yıldır sokak hayvanlarına özel zaman ayırarak onların bakımlarıyla ilgileniyor. Yaşadıkları bahçeli evin bir kısmını hayvanlara ayıran hayvansever çift, bütçelerinin bir bölümüyle dostlarının ihtiyaçlarını karşılıyor.
Eşiyle birlikte aç hayvan kalmasını istemediklerini vurgulayan Manita Zith, "Elimizden geldiğince onların sağlıkları ile de ilgileniyoruz. Bu hayvanlara sokakta, evimizin önünde ve Ortaca’da birçok noktada yemeklerini veriyoruz. Sokaktan geçen bazı insanlar takdir ediyor, bazıları yadırgıyor. Biz bu hayvanların da bizim elimize baktıklarını, onların da birer can taşıdıklarını düşünüyoruz. Bu hayvanlar bizim verdiklerimizle karınlarını doyurabilecek" diye konuştu.
Her ay maaşlarının bir bölümüyle sokakta yaşayan yaklaşık, 15 kedi ve 22 köpeğe çorbalık boyun, makarna ve sosis aldıklarını söyleyen Zith, "Hayvanlar artık alıştı. Her gün bizi gördüklerinde yolumuzu kesiyor. Haftanın 4 günü bu işi yapıyoruz. Hayvanlar bizim geldiğimiz günleri biliyor gibi bizi bekliyorlar" dedi.

CK(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)