Mücahit YOLCU/ KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ta konuşlu Alman Patriot Birliği Komutanı Albay Thorsten Ilg, Alman parlamentosunun vereceği karara göre hareket edeceklerini söyledi.
Suriye'den gelebilecek olası tehditleri önlemek amacıyla Gazi Kışlası'na konuşlandırılan Almanya Patriot Birliği'nin Komutanı Albay Thorsten Ilg, 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen Atatürk fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışına katıldı. 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Kerim Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar'ın da katıldığı açılışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Albay Ilg, görevlerini ciddi şekilde sürdürdüklerini söyledi. Albay Thorsten Ilg, göreve devam etmelerinin Alman Federal Cumhuriyeti parlamentosunun vereceği karara bağlı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Alman Patriot Birliği, Aralık 2013'ten bu yana burada bulunuyor. Biz buradaki görevimizi en ciddi şekilde sürdürüyoruz. Biz burada Türkiye Cumhuriyeti'nin isteği üzerine Kahramanmaraş'ı koruma amaçlı geldik. Biz askerler, buradaki görevimizi en iyi şekilde yerine getirip ve bundan gurur duyarak geri dönmek istiyoruz. Alman Patriot Birliği, 31 Ocak 2015'e kadar yani görev süresi bitene kadar burada bulunacaktır. Alman Federal Cumhuriyeti'nin parlamentosu, bize buradaki görevi sürdürme kararı verdiği sürece biz burada kalacağız. Benim düşüncem kış aylarında bir karar verilecek. Ona göre de bizim buradaki görevimizi ya devam ettireceğiz yada gideceğiz. Bu tarihe kadar biz buradaki görevimizi şimdiye kadar yaptığımız gibi profesyonel şekilde devam ettireceğiz. Asker olduğumuzdan dolayı, tabi ki siyasi kararlara göre hareket edeceğiz."
Alman komutan Albay Ilg, daha sonra beraberindeki askerlerle 3 gün ziyarete açık kalacak sergideki Atatürk fotoğraflarını inceleyip bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI