ESKİŞEHİR'de 2 Haziran 2013'te uğradığı saldırı sonucu ağır yaralanan ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail'in ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz, MHP'nin Ali İsmail Korkmaz'ı sahiplenmesini ve Kayseri'de görülmeye başlayan davayı değerlendirerek, "Ali İsmail hassasiyeti partiler üzeri, din, dil, ırk, mezhepler üzeri bir olaydır. Çünkü Ali İsmail orada muhalif olduğu için öldürüldü" dedi.
Hatay'da yaşayan Korkmaz Ailesi, evi süsledikleri Ali İsmail'in fotoğraflarıyla acılarını dindirmeye çalışırken, duruşma sırasında halktan, siyasetçilerden ve sivil toplum örgütlerinden çok büyük destek gördüklerini ve bunun da kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
UTANMADAN 'ÇOCUĞUM VAR' DEDİLER
Duruşma süresince gözlerini 'Katil' dediği sanıklardan hiç ayırmadığını ama onların kendisinin yüzüne bakmaya cesaret edemediğini belirten anne Emel Korkmaz, "Orada her şeyden önce katilleri gördüm. Katillerin yüzlerine baktım. Ama onlar yüzüme bakamadılar. Ben Ali İsmail ile birlikte gittim oraya. Onlar Ali İsmail'in fotoğrafından bile korktular. Korkularından kendilerini nasıl savunacaklarını bile bilemediler. Çok çelişkili ifadeler var. Hep yalan hep yalan. İnandırıcı olmayan ifadelerde bulundular. Ben duruşma boyunca sabahtan gece 11.00'e kadar hiçbir şekilde gözlerimi onlardan ayırmadım. Bu kadar acıyı içime, yüreğime gömdüm ve hep onlara baktım ama bir an olsun başlarını kaldırıp benim tarafıma bakamadılar. Caniler geldiğinde önlerinde polisler korumak için barikat kurdular. Etten duvar ördüler. Hiç böyle bir şey yapmaya kalkışmayın. Ben bu tertemiz ellerimle çocuklarımı büyüttüm. Bu temiz ellerimi o pisliklerin üzerine sürmem. Yani hiç korkmayın, biz can almaya gelmedik. Biz adalet bulmaya, oğlumuzun katillerinin yargılanması için buraya geldik. Ve nitekim o etten örülen duvar kaldırıldı. Katillerle gün boyu 'bir defa' dedim yüzlerini kaldırıp baksınlar bakalım yüzüme bakabilecekler mi? Ona bile cesaret edemediler. Onlar en ağır bedeli ödeyecekler inşallah. Bizim canımızı aldılar ama onlar daha ağır bedel ödeyecekler. Ve hepsinin çocukları var. Yani en acı olan tarafı da 'çocuğum var', utanmadan da 'çocuğum var' dediler orada" diye konuştu.
İFADELERİYLE BENİ GÜLDÜRDÜLER
Sanıkların verdiği ifadelerin çelişkili olduğunu ve inandırıcı bulmadığını belirten anne Korkmaz, "Sinirden ziyade komiklerdi. İnanın ben sekiz aydır yüreğim kan ağlıyor ama ben o duruşma salonunda güldüm. Çünkü o kadar çelişkili, o kadar komik ifadeler veriyorlardı ki yani gerçekten güldürdüler beni. Sinirden çok nefret doluydu içim onlara karşı kin ve nefret ama tabiiki her şeye rağmen dimdik ayakta duracağım. Onlara oğlumun hesabını sorana kadar, onları en ağır bir şekilde yargılatana kadar dimdik ayakta duracağız. Görüntülerden tutun da her şey ortada. Hükümet katilleri hep savunuyor. Bunlar bir cinayet, suç işlemiş. Bunların üzerine gitse, bunları cezalandırsa, en azından başka anneler ağlamaz. Başka çocukların canı yanmaz. Başka çocuklar ölmez" dedi.
ALİ İSMAİL, MUHALİF OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ
Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz ise, davanın Kayseri'de devam edeceğini, aile olarak tüm talepleri mahkemeye sunduklarını söyledi. MHP'nin yaptığı açıklama ile Ali İsmail'i sahiplenmesinin olayı partiler üstü bir konuma taşıdığını belirten ağabey Korkmaz, "Ali İsmail'i gerek CHP gerek MHP, HDP, BDP, İşçi Partisi ve tüm partiler hassasiyetini taşıdı. Ali İsmail hassasiyeti partiler üzeri, din, dil, ırk, mezhepler üzeri bir olaydır. Çünkü Ali İsmail Arap olduğu için, alevi olduğu için ya da Korkmaz ailesinin bir ferdi olduğu için değil orda muhalif olduğu için öldürüldü. O sokağa giren Ali İsmail değil de başkası olsaydı MHP'li olsaydı, BDP'li olsaydı, kim olursa olsun orada öldürülecekti. Onun için herkes sahip çıkmalı, bu dava sadece Korkmaz ailesinin değil Türkiye'nin davasıdır. Burada yargılanacak olan sadece sekiz sanık değil zihniyettir" dedi.
LİCE DAVASI, GÜVENLİ GÖRÜLMEYEN ESKİŞEHİR'E ALINDI
Davanın Eskişehir'den Kayseri'ye taşınmasına da tepki gösteren Gürkan Korkmaz şunları söyledi:
"Dava Eskişehir'den Kayseri'ye taşındı. Oysaki Eskişehir birçok davanın güvenlik sebebiyle taşındığı bir şehirdir. Gezi süresince Eskişehir terör yuvası oldu. Avukatlar dahi artık terör örgütü eylemi oldu. Valinin açıklaması bu yönde idi. İşte davayı Eskişehir'den Kayseri'ye taşıdılar. Ama beş gün önce Lice davası güvenlik sebebiyle Eskişehir'e taşındı. Yani aynı Yargıtay, aynı Adalet Bakanlığı Eskişehir'i güvensiz görüyordu şimdi Lice davası için güvenli görüyorlar. Bu gösteriyor ki dava Eskişehir'den kaçırılmak için Kayseri'ye taşındı. 'Ulaşımı daha zor' diye, 'hava koşulları' daha çetin diye, 'Eskişehir halkı çok duyarlı' diye, muhafazakar olan, hava koşulları daha zor olan bir yere taşıdılar. Ama sağ olsun, halkımız, bize destek olanlar gösterdiler ki değil Kayseri'ye Fizan'a da taşısalar bu davayı yanımızdalar, destekçimizler. Onlara buradan teşekkür etmek istiyorum. Duruşma genel hatlarıyla olumluydu. Çapraz sorgular çok başarılıydı. Daha ilk duruşmadan sanıklar birbirlerini işaret edip birbirlerini suçlamaya başladılar. Kendi ifadelerinde çelişkiye düştüler. Ve olayı birbirlerinden talimat alarak yaptıklarını kabul etmiş oldular. Buda tabi yargılama sonunda hükme esas olacak birçok şeyi daha ilk celseden ilk duruşmadan almış olduk. Umarız yargılama adil bir şekilde devam eder. Başta duruşmadaki sanıklar sonrasında onları azmettirenler onlara destek verenler onları korumaya çalışanlar yargılanır ve adalet yerini bulur."
VAHŞİ HAYVAN GİBİ SALDIRDILAR
Acılı baba Şahap Kormaz ise davanın olumlu geçtiğini belirterek, "Biz bu katillerin karşısında kendimizi sıktık. Tahammül edeceğiz. Onların karşısına Ali İsmail'i koyacağız. Korkularından bitsinler. Taa ki bunlar cezasını bulana kadar. Ali İsmail çünkü masumdu. Ali İsmail, ana caddede polis müdahale eder etmez kendini bir ara sokağa atıp 'kurtulayım' diye düşündü. Ama maalesef güvenlik görevlisi dediğimiz o vahşiler, vahşi hayvan gibi arabaların arasında pusu kurup çocuklara saldırdılar. Onların elinden kurtulanlar da daha önce anlaşılan sivillerle 'çevirin onları, kesin yollarını' diye bağırmışlar ve işte orda Ali İsmail'e olan olmuş. Umarım iyi bir yargılama olur ve onlar cezasını çeker" diye konuştu.