BURSALI dağcılar Şakir Özer ve Nurşen Demir, Eskişehir'deki Gezi Parkı olayları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın anısını yaşatmak için Kayseri’deki Erciyes Dağı’na tırmandı. Korkmaz'ın sanıklarının Kayseri'de yargılandığını hatırlatan Nurşen Demir, "Ali İsmail Korkmaz, Erciyes’in gölgesindeki Kayseri’de adalet bekliyor, biz de öyle" dedi.
Eskişehir'de geçen 2 Haziran'daki Gezi Parkı olayları sırasında dövülen ve tedavi gördüğü hastanede 10 Temmuz'da yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz için Bursa Doğader Dağcılık Kulübü üyesi Şakir Özer ve Nurşen Demir, 3 bin 917 metre yükseklikteki Erciyes Dağı’na tırmandı. Sıfırın altında 20 derecede iki gün süren zorlu tırmanışı gerçekleştiren Özer ve Demir, çığ tehlikesi, sis ve tipi nedeniyle zirveye 300 metre mesafede ‘Ali İsmail Korkmaz yüreğimizdesin’ ve ‘Boyun eğme’ yazılı pankart açtılar.
Ali İsmail Korkmaz’ın anısı için ve davanın Kayseri’ye alınmasına tepki olarak yaklaşık 20 saat süren tırmanışı gerçekleştirdiklerini belirten Nurşen Demir, “Bu tırmanış Ali İsmail Korkmaz’ın anısına yapılmıştır. Ali İsmail Korkmaz, Erciyes’in gölgesindeki Kayseri’de adalet bekliyor, biz de öyle. Onun güzel yüzünü hiç unutmayacağız” dedi.