ZONGULDAK'taki Bülent Ecevit Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, Eskişehir'de Gezi Parkı eylemlerinde ölen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın anısına kampuste fidan dikti. Dikimin izinsiz yapıldığı gerekçesiyle öğrencileri uyaran üniversite güvenlik görevlileri, ağaca asılan Ali İsmail Korkmaz tişörtünü de kaldırmak istedi. Ancak öğrenciler buna engel oldu.
Öğrenci Kollektifi üyesi 11 öğrenci, Eskişehir'de 2 Haziran'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı ardından 38 gün komada kaldıktan sonra ölen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz anısına, üniversitenin şehir kampusundeki yeşillik alana zakkum ve çam fidanı dikti. Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafı bulunan tişört giyen öğrenciler, ellerindeki kazmalarla 10 kadar fidanı diktikleri sırada, üniversite güvenlik görevlilerinin uyarısıyla karşılaştı. Görevliler, dikimin izinsiz yapıldığını söylerken, basın mensuplarının da görüntü almasını engellemeye çalıştı ve dışarıya çıkmalarını istedi. 
Öğrenciler, uyarıya rağmen fidanları dikmeye devam etti. Güvenlik görevlileri, bu sırada dikimin yapıldığı yerdeki ağaca asılan Ali İsmail Korkmaz tişörtünü kaldırmak istedi. Ancak, öğrenciler buna engel oldu. Güvenlik görevlileri de gerginliğin artmaması için tişörtü almaktan vazgeçti. Öğrenciler, fidanları diktikten sonra bir süre çimlerin üzerinde oturdu. Bu sırada güvenlik görevlileri öğrencileri kamerayla görüntüledi. Öğrenciler, daha sonra fidan diktikleri yerin çevresinde ve kampüs içinde çöp topladı.