652'NCİ Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan, ancak dopingli çıktığı gerekçesiyle Altın Kemer'i elinden alınan Ali Gürbüz, Antalya Büyükşehir Belediyespor ile anlaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Menderes Türel, "Güreş sporunda Antalya'nın gurur kaynağı olan Ali'yi Türk sporuna hem kazandıracağız, hem de onu yeni başarılar için sonuna kadar destekleyeceğiz" dedi.
Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen imza töreniyle kendisini Büyükşehir Belediyespor'un sporcusu yapan imzayı atan Ali Gürbüz, gergin göründü. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, kendisinin belediye başkanlığının ilk döneminde güreş sporuna büyük önem verdiğini hatırlatarak, "Sadece minder değil, aynı zamanda yağlı güreş ve altyapıyla ilgili gayretleri o zaman başlatmıştık. İlkokul, ortaokul düzeyinde olan yaklaşık 80-90 genç sporcu kardeşimize destek vermiştik. O yüzden ben sadece futbol ve basketbol değil, sporun tüm branşları ile başta güreş olmak üzere hepsine destek vereceğiz. Ne mutlu bize ki, işte o dönemlerde ekmiş olduğumuz tohumlar yeşermeye, filiz olmaya başladı" dedi.
'ALİ'Yİ TÜRK SPORUNA KAZANDIRACAĞIZ'
Geçen haftalarda Yusuf Can Zeybek'in 96 kiloda Dünya Gençler İkincisi olduğunu hatırlatan Menderes Türel, "Yusuf kardeşimiz bize geldiğinde 10 yaşındaydı, bugün 20 yaşında ve dünya ikincisi oldu. Sevgili Yusuf'tan şimdi dünya şampiyonluğu bekliyoruz" diye konuştu. Güreş branşında bir başka gurur kaynaklarının Ali Gürbüz olduğuna dikkati çeken Türel, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yine benim ilk dönem belediye başkanlığımda Büyükşehir Belediyespor bünyesinde kendisini desteklemiştik. İleride çok önemli bir sporcu olacağını biliyorduk. Ali de benim kardeşim kadar sevdiğim, çok inandığım sporculardan biriydi. O da bizi mahcup etmedi ve 2007 yılında minderde bize dünya üçüncülüğü getirdi. Ali tabi minderden daha çok rahmetli babası Recep Gürbüz gibi yağlı güreşi tercih etti. Yağlı güreşte de Kırkpınar'da birçok başarıya imza attı. Güreş sporunda Antalya'nın gurur kaynağı olan Ali'yi Türk sporuna hem kazandıracağız, hem de onu yeni başarılar için sonuna kadar destekleyeceğiz."
'ARTIK GEÇMİŞİ TAMAMEN KAPATIP GELECEĞE BAKACAĞIZ'
Ali Gürbüz'ün, Altın Kemer'i Antalya'ya bir kez daha getireceğine inancını yineleyen Menderes Türel, şöyle devam etti:
"Ona inancımızı her zaman ifade ediyoruz. Artık bundan sonra Büyükşehir Belediyesi'nin himayesi altında güreşecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi bundan sonra Ali'ye her zaman sahip çıkacak. Ali'yi destekleyecek ve Ali Gürbüz'ü Antalya'nın bir medarı iftarı olarak güreşte parlayan bir yıldız haline getirmek için çalışacağız. Kendisi de zaten bu azimde. Artık geçmişi tamamen kapatıp geleceğe yeni projelere, yeni başarılara inşallah odaklanacağız ve bunun için gayret göstereceğiz. Ali ile maddi meseleyi konuşmadan böyle bir anlaşmaya vardık. Ben hem Yusuf kardeşimi, hem de Ali kardeşimi kutlayarak, onlara başarılar diliyorum. Hepimize hayırlı olsun."
TÜREL'LE GÖNÜL BAĞIM VAR
Ali Gürbüz ise Menderes Türel başkanlıktan ayrıldıktan sonra kendisinin de kulüpten ayrıldığını belirterek, şunları söyledi:
"Serik Belediyesi ile sözleşmem bitti. Başkanım da başkanlık koltuğuna geçince zaten aramızda önceden kalan bir gönül bağı vardı. Hiç maddi bir şey konuşmadan direkt geldik imzayı attık. Tekrar başkanımızla, Antalya Büyükşehir Belediyespor adına çalışacak olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu dönemde bana çok transfer teklifi de gelmişti. Ben Antalya'da kendi memleketimde yola devam edip, Altın Kemer'i Antalya'ya getirmek için çaba harcayacağım."
GENÇ GÜREŞÇİYİ ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ
Bir soru üzerine, televizyonda Kırkpınar güreşlerini izlerken zorlandığını kaydeden Ali Gürbüz, "Ben 10 yaşından beri o sahada güreşiyorum. 15- 16 yıl sonra televizyondan izlemesi zor geldi. İnşallah önümüzdeki yıl cezamız bittiği zaman Kırkpınar'a çıkıp Altın Kemer'i Antalya'ya getirmeyi hedefliyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından Menderes Türel, iki sporcuya çiçek verirken, genç güreşçi Ali Can Zeybek'i dünya ikinciliği nedeniyle 5 altınla ödüllendirdi. Güreşçiler de belediye başkanına kispet plaketi hediye etti.

FOTOĞRAFLI