İZMİR'de 2003 yılında Sevgi Dağ'ın sahiplenip nüfusuna geçirdiği iki gözü görmeyen, şimdi 13 yaşında olan Aleyna'nın yüzü gülüyor. Kendisine sahip çıkan Sevgi Dağ ile birlikte yaşamaya devam eden Aleyna, Bornova Aşık Veysel Görme Engelliler Orta Okulu'nda eğitimine devam ediyor.
Temmuz 2001'de doğan ve Yaren adı verilen bebeğin, büyüdükçe gözlerinin görmediği anlaşıldı. Annesinin bir iş için gittiği emlakçıda, artık bakamayacağı bebeği sokağa bırakmayı düşündüğünü duyan Dağ, onu almak istedi. Anne, bebeği Dağ'a verdi. Dağ, üç aylıkken aldığı Yaren'in ismini Aleyna olarak değiştirip kendi nüfusuna geçirmek için hukuk mücadelesi başlattı. Ancak evli olmadığı, işi de bulunmadığı için Aleyna'yı evlat edinemeyeceğini öğrendi.
Gaziantep Nüfus Müdürlüğü'ne başvurdu, Aleyna'yı kendi doğurmuş gibi gösterip nüfus cüzdanı çıkardı. Hakkında Gaziantep 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Çarptırıldığı 8 ay hapis cezası, paraya çevrilip ertelendi.
Sevgi Dağ'ın, Aleyna'nın velayetini almak için Karşıyaka 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı velayet davası reddedildi. Dağ, küçük Aleyna'yı evlat edinebilmek için açtığı davayı ise kazandı. 23 aylıkken annesi tarafından kendisine verilen Aleyna'yı sahiplenmedeki olağünüstü çabasıyla bir anda kamuoyunun dikkatini çeken Sevgi Dağ'a, Türk Anneler Derneği Buca Şubesi de o dönemde 'Yılın annesi' ödülünü verdi.
İki gözü de görmeyen Aleyna, bugüne kadar kendisine bakan Sevgi Dağ'a "Anne" dedi.
Bornova Aşık Veysel Görme Engelliler Orta Okulu'nda giden Aleyna'nın yüzü gülüyor. 13 yıl önce, tüm Türkiye'nin gözleri görmeyen bir bebek olarak tanıdığı Aleyna Yıldırım, okuldaki arkadaşlarıyla uyum içerisinde eğitimini sürdürüyor. Okuldaki etkinliklere de katılan Yıldırım'ın derslerinde de başarılı olduğu belirtildi.
Aleyna'nın herşeyi olduğunu, onun için yaşadığını söyleyen Sevgi Dağ, "Biz artık ayrılmaz bir parça olduk. Elimden geldiği kadar eğitimine devam ettireceğim. Hayatta onun için tutunuyorum. Aleyna'nın mutluyken ben de mutlu oluyorum. Okulda kendisine iyi bir çevre edindi. Derslerinde de gayet başarılı. 'Anne' diyen sesi sürekli kulaklarımda çınlıyor. Yaşadığım sürece onu mutlu etmeye devam edeceğim" dedi.

BK(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)