Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğiyle Alevi dedeleri bugün Necef, Kerbela ve Umre yolculuğuna çıktı. 120 kişilik kafile, saat 10.30 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi. Burada TÜRSAB tarafından oluşturulan bir masadan kartlarını ve pasaportlarını alanlar, pasaport ve bagaj işlemlerini yaptırdı. Kafile üyeleri, heyecanlı olduklarını dile getirirken, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da basın toplantısı yaptı.
DEDELER 22 ŞUBAT'TA DÖNECEK
Ulusoy, "Bu ülkenin birliğe, beraberliğe, dirliğe ihtiyacı olduğu bugünlerde hepinizin bu seyahate katılmasından dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. İnşallah Mayıs ayında tekrar bir organizasyon yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
Alevi İslam Dini Hizmetleri Başkanı Celal Özer de, "Bizim çatımız altında bulunan bütün insanların hayal edip, gidemediği o kutsal yerlere, inşallah bunun devamı gelerek o insanlarımız da oralara gider, yüz sürer diyorum" dedi.
Programa göre, kafile ilk olarak Irak'ın Kerbela şehrinde Celal Abbas, Hz. Hüseyin, Hür Şehit türbelerini ve Kerbela savaş çadırlarını gezecek. Daha sonra Necef kentine geçecek olan grup, Necef'ten Medine'ye oradan da 18 Şubat'ta Mekke'ye varacak. Umre için Kabe'ye gidecek Alevi Dedeleri 13 günlük yolculuğun sonunda 22 Şubat'ta yurda dönecek.