GÖZTEPE'de Şahkulu Sultan Dergahı'nda toplanan bazı Alevi kurumları ve dedeleri, Alevi açılımıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Şahkulu Sultan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tural, "Geçmişten bu yana tutumlarını bildiğimiz bazı Alevi kurumları, Türkiye'de Alevi dedesi kalmamış gibi Balkanlar'dan dedeler toplamak suretiyle Alevi inanç önderliği adı altında toplantılar yapmak üzere Aleviliği devlet ya da bir takım hocalar eliyle yeniden dizayn etmek istiyorlar" dedi.
Hükümetin Alevi açılımı ve Cami-Cemevi projesiyle ilgili olarak bazı Alevi kurumları ve dedeleri Şahkulu Sultan Derneği'nde toplantı düzenledi. Toplantı öncesinde Şahkulu Sultan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tural basın açıklaması yaptı. Cami-Cemevi projesini anımsatan Tural, özgün ve otantik Alevi inancı sahipleri olarak bunun doğru olmadığını düşündüklerini belirterek "Alevi kurumları ve dedeleri ile birlikte bunlara karşı tavır sergilemeliyiz. Böyle bir yapılanma Aleviliğe katkı sunmaz, Aleviliği ileri götürmez. Devletin gri pasaportuyla yurtdışına çıkarttığı dedelerin bizim inancımıza hizmet eden dedeler olacaklar mıdır? Yoksa Devletin dedeleri mi olacaktır? Binlerce dede varken devlet neden içinde 65 dedeyi gönderdi?" diye sordu.
3 Kasım‘da Kadıköy Meydanı’nda miting düzenleyeceklerini belirten Tural "Cemevini Cami bahçesine alan zihniyetin Alevilere inanç özgürlüğü yerine inancını unutma  projesidir. 3 Kasım'da Kadıköy'de yapacağımız mitinde bu konudaki görüş ve taleplerimizi kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından Alevi dedeledi ve kurumları kendi aralarında toplantıya devam ettiler.