İSTANBUL Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin  ağır vasıtaların 06.00- 10.00 ile 16.00- 22.00 saatleri arasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişini yasaklayan kararının değiştirilmesini isteyen Alanyalı nakliyeciler, 'kontak kapatma' eylemi başlattı.
İstanbul'un meyve ve sebze ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Alanyalı 250 nakliyeci, 4 günlük 'kontak kapatma' eylemi başlattı. Alanya Kamyoncular Kooperatifi önünde kontak anahtarlarını sallayarak eylemi başlatan nakliyeciler, yüksek tonajlı araçların Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişini kısıtlayan kararın değiştirilmemesi halinde eylem süresini uzatacak.
KARAR DEĞİŞMEZSE EYLEM 15 GÜNE ÇIKACAK
Alanya Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Ahmet Uyar, 4 günlük eylemden sonuç alınamadığı takdirde süreyi 15 gün daha uzatacaklarını söyledi. Yasağın tamamen kaldırılmasını talep etmediklerini belirten Uyar, "Bizim için önemli olan akşam geçişleri. Akşam kısıtlamasının saat 17.00- 20.00 arasına inmesini talep ediyoruz. Bu da olmazsa eylemi 15 gün daha sürdürmeye kararlıyız" dedi.
HALİMİZİ GÖRSELER ANLAYACAKLAR
Nakliyeci Mustafa Ünal ise "Zaten zor şartlarda çalışıyoruz. Bu yasağın kaldırılmasını istiyoruz. Dışarıdan basit geliyor ama bizim durumumuzu görseler anlayacaklar" diye konuştu.
Nakliyeci Adnan Özsoy da yetkililerin saat ayarlamasını yaparken ürünlerin geldiği mesafeleri göz önünde bulundurması gerektiğini dile getirdi.
Hal komisyoncusu Kerim Çağrıcı ise İstanbul'a ürün sevkiyatının durması nedeniyle haldeki fiyatların düşmeye başladığını ve bu eylemin üreticiden tüketiciye kadar herkesi mağdur edeceğine dikkati çekti.