ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, 19'uncu Yüzyıl'ın başlarında inşa edilen Aya Yorgi (Aziz George) Kilisesi'nin içindeki duvara yazılan 'Cehennemde yanacaksın' yazısı, ayine katılan Hıristiyanlar'ı üzdü.
Alanya'nın Hıdır İlyas mevkiinde yer alan tarihi Aya Yorgi Kilisesi'nde bu sabah düzenlenen ayine 50 kişi katıldı. Kilisenin 89 yıl aradan sonra geçen yıl tekrar ibadete açılması dolayısıyla düzenlenen 1'inci yıl ayinine katılanlar, duvarda yazan 'Cehennemde yanacaksın' yazısını görünce şoke oldu. Duvardaki yazının fotoğraflarını çeken Rus Ortodoks ve Katolik kiliselerine mensup Hıristiyanlar, mum yakarak dua etti, ilahiler okudu. Pisidia Metropoliti Pater Sotirios Trambas ile yardımcısı papaz Ambrosios Horozidis'in yönettiği ayin yaklaşık 2 saat sürdü.
KAPISINDA KİLİT YOK
Ayini organize eden Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, duvardaki yazının ayine katılanları çok üzdüğünü söyledi. Yaklaşık 1 yıldır tarihi kilisede restorasyon başlatılması için çalışmalar yapıldığını, ancak kapısında kilit olmadığı için herkesin rahatça girip çıktığını belirten Anzhela, "Bu kilisenin yeniden ibadete açılmasının 1'inci yıldönümü dolayısıyla ayin düzenledik. Geçen yıl ilk kez geldiğimizde her tarafta buna benzer yazılar vardı. Belediye kilisenin içini temizletti ve ayin düzenlemeye başladık. Kilisenin kapısının kilitli olmasını istiyoruz. Burada değişik yazılar yazılmasından rahatsız oluyoruz" dedi.
TARİHE DE SAYGISIZLIK
Duvarlara yazılan yazıların sadece Hıristiyanlar'a değil, tarihe de saygısızlık olduğunu dile getiren Anzhela, "Biz hiçbir camiye gidip 'Cehennemde yanacaksınız' diye yazı yazmıyoruz. Rusya'nın hiçbir yerinde camiye böyle bir saygısızlık yapılmadı. Bu yazıları gördüğümüzde çok üzülüyoruz. Kiliseye bir anahtar yapılsın ve görevlisine teslim edilsin. Sonuçta burası tarihi bir eser. Sadece dinimize değil, tarihe de saygısızlık" diye konuştu.