ANTALYA Alanya'da, İlçe Güvenlik Kurulu, Alanyaspor'un Fenerbahçe ile oynayacağı hazırlık maçında aydınlatma, otopark, ulaşım, güvenlik ve sağlık konularında olağanüstü önlemler aldı.
İlçe Güvenlik Kurulu, 12 Ocak Pazar günü oynanacak Alanyaspor- Fenerbahçe hazırlık maçında alınması gereken tedbirler için Kaymakam Erhan Özdemir başkanlığında toplandı. Toplantıda ilk olarak, Oba Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak hazırlık karşılaşmasında aydınlatma sorunu yaşanmaması için stat jeneratörünün hazır bulundurulmasına karar verildi. Kaymakam Özdemir, stada elektrik veren şebekede arıza olması halinde jeneratörün birkaç dakika içinde devreye girmesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
EK OTOPARK KİRALANDI
Güvenliğin üst seviyede sağlanması için jandarmaya takviye olarak 100 kişilik özel güvenlik ekibi, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden çevik kuvvet ve belediyelerden zabıtaların görevlendirilmesine karar verildi. Ulaşım konusunda sorun yaşanmaması için de stada giden eski yol karşılaşma öncesinde tek yönlü kullanılacak. Yeni yol ise maç sonuna kadar trafiğe kapalı tutulacak. Stat otoparkının dolması halinde yeni yolun kenarına park izni verilecek. Stadın karşısındaki bir arazi ise kiralanarak ek otopark olarak kullanılması için zemini düzeltildi.
KAPILAR SAAT 17.00'DE AÇILACAK
Alanyaspor Kulübü Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Paşaoğlu, girişte yoğunluk yaşanmaması için sporseverlerin stada en az 2 saat önceden gelmelerini istedi. Stat kapılarının saat 17.00'de açılacağını belirten Paşaoğlu, "Özel araçlarıyla gelenler PTT Oba Şubesi yakınında aracını park ederek kulübün tahsis edeceği minibüslerle stada gidebilir. Sahte biletle giriş yapılmaması için de gereken tüm önlemleri aldık. Bu karşılaşma Alanyaspor'a destek maçı olarak görülmeli. Bu nedenle kadın, erkek, çocuk ayrımı yapmadan bilet fiyatlarını 50 lira olarak belirledik. Biletler numaralı olmadığı için erken gelen istediği yere oturabilir" dedi.