ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde saatteki hızı 90 kilometreyi bulan fırtına, seraların plastik örtülerini uçurdu, ürünlere büyük çapta zarar verdi.
Türktaş Köyü'nde dün gece yarısı başlayan rüzgar, giderek şiddetini artırdı. Domates ve salatalık seralarının örtülerini uçuran rüzgâr, bazı yerlerde ağaçları devirdi. Saatteki hızı 90 kilometreyi bulan fırtınarüzgar nedeniyle domates serasında büyük çapta zarar meydana gelen Mehmet Duman, "Sabah bakım için geldiğimizde seraların yerle bir olduğunu gördük. Yıkılan sera demirleri nedeniyle ürünler zarar görmüş. Devletten yardım bekliyoruz" dedi.
Üreticilerden Hüseyin Tülü ise gece başlayan fırtınanın bugün şiddetini artırdığını söyledi. Seraların örtülerinin uçtuğunu anlatan Tülü, "30'a yakın serada hasar meydana geldi. Kişi başı yaklaşık 15- 20 bin lira zararımız var. Seralar yıkıldığı için ekili ürünler de bu gece donacak" diye konuştu.
Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, kendilerine çok sayıda başvuru geldiğini, zarar tespit çalışmalarına başladıklarını kaydetti.