Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, 3'üncüsü düzenlenen etkinlikle, 1 Nisan 'Deniz Mevsimi Açılış Günü' olarak kutlandı.
Alanya Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Servet Sipahioğlu'nun organizasyonuyla ilki 2012 yılında düzenlenen 'Deniz Mevsimi Açılış Günü'nün 3'üncüsü, saat 14.00'de Damlataş Plajı'nda gerçekleştirildi. Sipahioğlu'nun çağrısı üzerine dünyaca ünlü plajda toplanan yaklaşık 50 kişi, su sıcaklığı 18 derece olan denize el ele tutuşarak girdi. Denize girenler arasında Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, gazeteciler ve yabancı turistler yer aldı. Etkinliği, MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Paşaoğlu, Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci ile yabancı turistler de izledi.
FRANSA'DA APTALLAR GÜNÜ
Servet Sipahioğlu, 1 Nisan'ın, Endülüs Müslümanlarının 15'inci yüzyılın sonlarında Haçlı Ordusu tarafından İspanya'da katledildiği gün olduğunu belirterek, "Tam 7 asırdır bu kandırmaca günü süregelmiştir. Fransızlar ise bu günü 'aptallar günü' olarak ilan etmiştir. Bu nedenle 1 Nisan'ı deniz mevsiminin başlangıcı olarak kutlamaya devam ediyoruz. 1 Nisan Alanya'da turizm ve deniz mevsiminin açıldığı gün olarak kutlanmaya devam edecek" dedi.
DENİZ ÇOK TEMİZ
Norveçli turist 45 yaşındaki Heidi Johansen, 4'üncü kez Alanya'da tatil yaptığını, denizin çok temiz olduğunu söyledi. Etkinliğe katılanlar arasındaki Alman turist 19 yaşındaki Sinead Sommer da annesiyle birlikte her yıl tatil için Alanya'ya geldiğini, burada çok güzel vakit geçirdiğini belirtti.

TE(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)