ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, 'Gezi Parkı Dayanışma Platformu' üyeleri, İstanbul merkezli '17 Aralık' operasyonuna dikkati çekmek için 'ayakkabı kutulu' eylem yapıp, hükümeti istifaya davet etti.
Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, ellerinde 'Bir kutum bile yok, anlıyor musun', 'Bu pisliği ancak devrim temizler', 'Kahrolsun içinden dolar çıkmayan ayakkabı kutuları', 'Yalana- talana yolsuzluklara son. Hükümet istifa' yazılı döviz ve pankartlarla eylem yaptı. 'Hırsızlar mecliste, devrimciler hapiste', 'Kutular açılsın, hükümet yıkılsın', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk' ve 'Hükümet istifa, AKP yüce divana' diye slogan atan grup adına açıklama yapan platform üyesi Caner Durak, "Artık karşımızda gayrimeşru bir siyasi iktidar var. Bu iktidar bugün haziran ayındakinden olduğundan daha fazla kire bulaşmıştır. AKP'nin tek bir gün daha ülkeyi yönetme ehliyeti yoktur. Hükümet derhal istifa etmelidir" dedi.
AYAKKABI KUTUSU BIRAKMAK İSTEDİLER
Grup, açıklamanın ardından polis ekipleri kontrolünde 'Hacet', Şevket Tokuş' ve 'Atatürk' Caddesi'nde yürüyüş yaptı. AK Parti İlçe Teşkilatı önüne 'ayakkabı kutusu' bırakmak isteyen protestocular, 'Yayla Yolu' girişinde polis barikatıyla karşılaştı. Grup, geçiş izni verilmemesi üzerine ayakkabı kutularını, parti binasına yaklaşık 30 metre mesafedeki polis barikatı önüne bıraktı.