Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla ilçe merkezinde bir yürüyüş ve miting düzenlendi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) organize ettiği Alanya'daki kutlamalar, Bostancıpınarı Caddesi'nden yürüyüşle başladı. CHP, HDP, EMEP ve ÖDP ilçe teşkilatları, Eğitim-Sen Alanya ve Gazipaşa temsilcilikleri, Dev Sağlık İş Sendikası, Emek ve Demokrasi Güçleri Birliği ile diğer sendika ve kitle örgütleri temsilcileriyle Beşiktaşlı taraftarların yer aldığı yürüyüşte 'Berkin Elvan onurumuzdur', 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganları atıldı. 'Çeteye değil emekçiye bütçe' ve 'İnsanca yaşamak istiyoruz' yazılı dövizlerin taşındığı yürüyüş İskele Meydanı'nda sona erdi.
Yürüyüşün ardından meydanda devam eden 1 Mayıs gösterisinde Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamını yitirenlerin isimleri tek tek okundu. Gruptakiler 'Yaşıyor' diye karşılık verdi.
'DİLİNİZİ ANLAMIYORUM AMA'
Dev Sağlık-İş Sendikası Alanya Temsilcisi Cihat Saraç, Devrimci Turizm-İş Sendikası Alanya Temsilcisi Ahmet Uzun, tertip komitesi başkanı ve Eğitim-Sen Alanya Temsilcisi Hüseyin Erdem'in konuşmalar yaptığı 1 Mayıs kutlamasında, Alman aşçı Sabina Mirbach da söz alarak "Dilinizi anlamıyorum ama özgürlük mücadelenizi anlıyor ve destekliyorum" dedi. Canlı müzik eşliğinde devam eden kutlamalar halaylarla sona erdi.

TE(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)