ALANYA Belediyesi, 1 Nisan'da yürürlüğe girecek 'Büyükşehir Yasası' kapsamında 16 belediyenin kapatılması nedeniyle hizmetlerin aksamaması amacıyla ilçeyi 5 bölgeye ayırarak gerekli altyapı düzenlemelerine başladı.
Alanya Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu, yeni çıkan 'Büyükşehir Yasası' kapsamında 16 belediyenin kapatılacağını ancak hizmette aksama yaşanmaması için ilçeyi 5 bölgeye ayırarak planlama yaptıklarını söyledi. Kapanacak belediyelerin binaları, araç ve gereçlerinin o bölgeye hizmet etmeye devam edecek şekilde düzenlendiğini belirten Sipahioğlu, "Bu bölgelerde Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi'nin birimlerini oluşturuyoruz. 1 Nisan sabahı hizmeti vatandaşın ayağına götürecek altyapı çalışmalarına başladık. Kapanacak belde belediyelerin binaları, altyapı çalışmaları kapsamında hizmet birimleri olarak düzenlenecek" dedi.
1 NİSAN ÖNLEMLERİ
Alanya Belediyesi'nin bazı birimlerinin Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna devredileceğini kaydeden Sipahioğlu, "Taşıdığımız sorumluluk gereği hizmet altyapısını 1 Nisan'dan itibaren sorunsuz sunmamız gerekiyor. Bunun için önlemlerimizi şimdiden alıyoruz. Artık hizmet sadece Alanya'dan gelmeyecek. Su-kanalizasyon, katı atık tesisi, büyük altyapı çalışmaları, ulaşım ve itfaiye gibi bazı hizmetler Büyükşehir Belediyesi'ne geçecek. Oluşturacağımız yapıda, vatandaş hem Alanya Belediyesi'nden, hem de Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet alabilmeli. Bugünden yapacağımız çalışmalarla, 1 Nisan'dan sonra yaşanabilecek sorunları önlemiş olacağız" dedi. (FOTOĞRAFLI)