ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, geçen yıl 30 ülkeden 143 yabancı kadın, Türk erkeklerle hayatını birleştirdi. Türk vatandaşlarıyla evlenen yabancı kadınların çoğunluğunu ise Almanlar oluşturdu.
Resmi kayıtlara göre 43 ülkeden 12 bin 393 yerleşik yabancının yaşadığı Alanya'da 2013 yılında 143 yabancı kadın, Türk erkeklerle hayatını birleştirdi. Yabancıların yoğun ilgi gösterdiği Alanya'da yerleşik yaşayan yabancılar kadar, tatil yapan kadınlar da Türk vatandaşlarıyla evlenerek yuva kurdu.
ALMANLAR İLK SIRADA
Alanya'da geçen yıl evlenen yabancı kadınlar arasında Almanlar ilk sırada yer aldı. 2012'de Rusya'nın ardından 2'nci sırada yer alan Alman gelinler, 2013'te birinci sıraya yükseldi. En çok gelin alınan ülke 22 kadınla Almanya olurken Rusya 21 gelinle 2'nci, Finlandiya ise 15 gelinle 3'üncü sırada yer aldı.
'30 ÜLKEDEN GELİN ALDIK'
Türk erkekleriyle evlenen yabancı gelinler Alman, Rus ve Fin kadınlarla sınırlı kalmadı. Arjantin'den Belarus'a, Endonezya'dan Fransa'ya kadar 30 ülkeden 143 yabancı, Türk erkeklerle nikah masasına oturdu. Alanya'da geçen yıl 8 Türk kadını ise yabancı erkekle evlendi.
TURİZMDEN KAYNAKLANIYOR
Hürriyetçi Türk-Alman Dostluk Cemiyeti Alanya Şubesi Başkanı Fahri Yiğit, yabancılarla evliliklerin tamamen turizmden kaynaklandığını söyledi. Yabancılarla evliliklerin ileride devam edeceğini belirten Yiğit, "Bunların içinde sayıca az olsa bile Türk vatandaşı olan ve olmak isteyenler de var" dedi.
EVLİLİKLER DEVAM EDECEK
Almanya'da yaklaşık 3 milyon gurbetçi Türk yaşadığını, Türkler ve Almanlar arasında evlilikler yaşandığını kaydeden Yiğit, "Aynı şekilde tarihi, doğal güzelliği, halkın misafirperverliği ve turizm kenti olması dolayısıyla Alanya'ya yerleşen yabancılarla da Türkler arasında evlenmeler oluyor. Alanya'da yerleşik yabancılar arasında Almanlar ilk sıradaki yerini koruyor. Yerleşik Almanların bazıları bakıma muhtaç hale geldikten sonra geri dönüşe başlasa da Almanların gelişi devam edecek gibi görünüyor. İleride yerleşmeler ve evlilikler devam edecektir" diye konuştu.