Tolga YILDIRIM / ANTALYA, () - ALAKIR Vadisi'nin korunmasına yönelik Danıştay'ın onadığı SİT kararının Bakanlık tarafından tescillenmesini talep eden Alakır Nehri Kardeşliği (ANK), internet üzerinden toplanan 12 bin 612 imzayı Çevre ve Şehircilik Antalya İl Müdürlüğü'ne teslim etti.
Antalya'nın Kumluca İlçesi'ndeki Alakır nehri ile vadisindeki HES projesine ve yapımına karşı birleşen ANK üyeleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yaptı. 'Alakır Rant Değil Koruma Alanı', 'İlan Et' yazılı pankartlar açan grup adına açıklamayı okuyan Tuğba Pınar Günal, Alakır Vadisi'nin dünya çapında özel bir biyolojik çeşitliliğe ve zenginliğe sahip olduğunun bilirkişi raporuyla belgelendiğini ve yargının bölgenin korunmasına yönelik karar verdiğini anlattı. Danıştay'ın geçen ay Alakır Vadisi'nin 1. Derecede SİT Alanı ilan edilmesi yönündeki kararı onadığını belirten Günal, şunları söyledi:
"Bu kez de Danıştay kararına düzeltme talebinde bulunarak yine itiraz ettiler. Bunca sene sayısız canlı, koruma kararı çıkmaması yüzünden katledildi. Şimdi de anlıyoruz ki yargının verdiği kararı uygulamak, yani vadideki canlıların yaşamını korumak yerine yetkililer yine yaşam için tehlikeli oyunlar içinde. Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, yargı kararını uygulayarak vadiyi ve içindeki canlıları korumak yerine 4 mevsim sürecek olan ekolojik temelli bilimsel araştırma kararı ile süreci uzatıp korunması gereken yüz binlerce canlının hayatı ile oynamaya devam ediyor."
'BAKANLIK TARAFINDAN TESCİLLENSİN'
Alakır bölgesi için yargı kararının uygulanması ve koruma kararı alınmasını talep eden Günal, bir internet sitesinde 'Alakır Vadisi'nin korunmasına yönelik Danıştay'ın onadığı SİT kararı bakanlık tarafından tescillensin' başlıklı imza kampanyasıyla 12 bin 612 imza toplandığını kaydetti. Grup üyeleri basın açıklamasının ardından toplanan imzaları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde yetkililere teslim etti.

FOTOĞRAFLI