ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde, Arama Kurtarma Ekibi (AKUT) bünyesinde görev yapan 120 gönüllüye yönelik 4'üncü liderlik eğitim kampı başladı.
Olimpos mevkisinde AKUT öncülüğünde, Antalya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı kamp, 4 gün sürecek. Olimpos'taki Kadir's Ağaç Evleri'nin sponsorluğunda düzenlenen kampta, teorik ve pratik eğitimin yanı sıra, dağ arama ve kurtarma teknikleri konularında uygulamalı eğitim veriliyor.
Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, bu yıl 4'üncüsünü düzenledikleri temel ve ileri düzey dağ arama, kurtarma eğitim kampına, Türkiye genelindeki 30 AKUT biriminden üyelerin katıldığını söyledi. AFAD ve itfaiye ekiplerinin de katıldığı kampta, eğitimler sonunda başarılı olan AKUT üyelerinin kendi bölgelerinde dağ arama- kurtarma eğitimi verebileceğini anlatan Sevgül, hiçbir karşılık beklemeden gönüllü çalışan sivil toplum örgütlerinin ancak yerel unsurların katkısıyla amaçlarına ulaşabileceğini kaydetti.
'TAŞIN ALTINA ELİMİZİ SOKALIM DEDİK'
Kadir's Ağaç Evleri'nin sahibi Kadir Kaya ise AKUT'un sadece depremde değil, her şartta kurtarma görevi yapan bir birim olduğunu söyledi. AKUT eğitimlerine Türkiye'nin değişik bölgelerinden çok sayıda gönüllünün katıldığını vurgulayan Kaya, "Bizim yaptığımız, 'taşın altına elini sokmak'. Her türlü afete hazırlıklı olmalıyız. Bir insanı kurtarmanın bir dünyayı kurtarmak olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı AKUT'un kampına sponsorluk yaparak katkıda bulunuyoruz" dedi.