AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ'nün
2013 yılı yatırım bütçesinin yıl başında 49 milyon 743 bin TL olduğunu, yıl içinde ise 56 milyon TL'yi aşan yatırımlara imza atıldığını belirtti.
Türkiye'nin fiziki açıdan en hızlı büyüyen üniversitelerinden AKÜ'de geçen yıl 18 yatırımın hayata geçtiğini söyleyen Rektör Prof Dr. Mustafa Solak, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'nde mühendislik ve teknoloji fakültelerinin ihtiyacını karşılayacak laboratuar binası ile 3 bin kişilik yemekhanenin yapımının sürdüğünü, bunların güz dönemi açılacağını dile getirdi. Prof Dr. Solak, "Ali Çetinkaya Kampüsü'nde poliklinikler binasının yanı sıra Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri'nin eğitim amacıyla kullanılacak yeni derslikler binasının da ihaleleri yapıldı. Kasım 2014'te hizmete açılmaları planlanıyor" dedi.
YENİ KÜTÜPHANE
Merkezi kütüphanenin fiziki imkanlarının AKÜ'ye yetmediği için 11 bin metrekare kapalı alana sahip yeni bir kütüphane yapıldığını belirten Prof Dr. Solak, "Şubat ayında merkez kütüphanemizi açacağız. 11 bin metrekare kapalı alanda, aynı anda 1100 öğrenci ve öğretim elemanı oturup dersini hazırlayabilecek. Öğrencilerin multi medya uygulamalarına katılabileceği uygulama tesisini de Mart ayında hizmete açıyoruz" şeklinde konuştu.
MANDACILIK İÇİN 2 MİLYON TL TESİS
Rektör Solak, yatırımlarla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: "İslami Bilimler eğitim bloğunun 17 Şubat'ta açılışını yapacağız. Sandıklı ilçemizdeki Yunus Emre Kampüsü'nde meslek yüksekokulunun yeni binası tamamlandı, iç donanımını yapıyoruz, bahar dönemi içinde açacağız. Biten binalarımızı hemen hizmete açıyoruz. İnşaatı sürenleri de gelecek güz dönemine yetiştireceğiz. Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'ndeki Beden Eğitim Spor Yüksekokulu'nda açılışını yaptığımız antrenman binası, halı sahası, tenis kortu ve açık futbol sahasından hem öğrenci ve personelimiz hem de tüm Afyonkarahisar diledikleri gibi faydalanabilir."
Afyonkarahisar'ın lokum ve sucuk gibi geleneksel tatlarının mandacılık sayesinde geliştiğini belirten Rektör Prof. Dr. Solak, yapılan mandacılık tesisinin 2 milyon TL'ye mal olduğunu, tesisin gelişimi için Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun büyük çaba harcadığını kaydetti. (FOTOĞRAFLI)