Aksaray'da 14 Aralık günü yaşanan şiddet olayı, sosyal medyada büyük tepki topladı. Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda yaşanan olayda, Ali Rıza Yücel isimli matematik öğretmeni, 5. sınıf öğrencisi T.K.'yı koridora çıkardı. Daha sonra öğrencisine şiddet uygulayan Ali Rıza Yücel, başka bir öğretmenin müdahalesine rağmen zor sakinleşti. Görüntüler anbean kaydedilirken şiddet gören T.K.'nın babası, konuyu adli sürece taşıdı.

ALİ RIZA YÜCEL KİMDİR, TUTUKLANDI MI? AÇIKLAMA GELDİ...

Görüntülerin ortaya çıkmasıyla Ali Rıza Yücel kimdir ve tutuklandı mı sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Skandal olayın ardından Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir açıklama yapıldı.

İşte, detaylar;

Aksaray'da öğrencisini döven Ali Rıza Yücel tutuklandı mı?

    • SORUŞTURMA BAŞLATILDI

      İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen Ali Rıza Y.'yi görevden uzaklaştırıp hakkında idari soruşturma başlatıp, konunun incelenmesi için müfettiş görevlendirdi. Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ali Rıza Y. de, ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

      ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNE SON VERİLECEK

      Ali Rıza Y.'nin ise başlatılan soruşturma kapsamında öğretmenlik görevine son verileceği belirtildi. Daha önce görev yaptığı Sakarya ve İstanbul'da da öğrencilere şiddet uyguladığını öne sürüldü. Ali Rıza Y. hakkındaki idari soruşturmanın hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, '' Yaşanan şiddet olayının ardından idari soruşturma başlattık. Hızlı bir şekilde süren soruşturmamız öğretmenlik mesleğini sürdüremeyeceği ve mesleğine son verilip, memuriyetini geri hizmetlerde yapabileceği yönünde ilerliyor. Öğrencimiz ve ailesine de psikolojik rehberlik hizmeti verilmeye başlandı.'' dedi.

      ​​​​​​​

    • Aksaray'da öğrencisini döven Ali Rıza Yücel tutuklandı mı?

      BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA: ALİ RIZA YÜCEL TUTUKLANDI MI?

      Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, öğretmen Ali Rıza Yücel’in öğrencisine uyguladığı şiddetin ardından gözaltına alındığını ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını duyurdu. Öğretmen Ali Rıza Y.'nin 1 gün gözaltında tutulduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

      ''14/12/2021 tarihinde Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatıldığı, şüpheli öğretmenin gözaltına alındığı, bir gün gözaltı tedbirleri uygulanan şüpheli hakkında sevk üzerine Ortaköy Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol kararı uygulanmıştır. Soruşturma süreci Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle yürütülmektedir.''

      NE OLMUŞTU?

      Yaşanan olayın ardından şiddet gören çocuğun babası, Cumhuriyet savcılığına giderek öğretmen Ali Rıza Yücel hakkında suç duyurusunda bulundu.

      Baba, “Hastaneden 10 gün darp raporu aldık ve savcılığa öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bu nasıl bir öğretmen. Bu yaştaki bir çocuğu öldüresiye dövmesi aile olarak bizleri derinden yaraladı” diye konuştu.

      ​​​​​​​