MERSİN'in Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli Beldesi'nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne karşı mücadele edenler, seslerini daha fazla duyurabilmek için fotoğraf sergisi açacak.
Mersinli fotoğraf sanatçıları, 'Mersin'in Nükleere İsyanı' adlı sokak sergisi için çalışmalara başladı. Serginin Türkiye'nin en büyük ve en yüksek katılımlı olması, en çok yerde açılması planlanıyor. Mersin Fotoğraf Derneği Üyesi gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Tahir Özgür ve arkadaşları, bugüne kadar nükleer santral için verilen mücadelelerin anlatıldığı sergiyi 21 Mart'ta ülke genelinden fotoğraf gönderecek katılımcıların katkısıyla açarak nükleere dikkat çekmeyi hedefliyor. Barış Meydanı'nda açılacak sergide, Türkiye'nin her yerinde çekilen ve nükleer karşıtı direnişi anlatan fotoğrafların yer alması planlanıyor.
Mersin Nükleer Karşıtı Platform ile birçok sivil toplum örgütünün desteğini aldıklarını belirten Tahir Özgür, "Bu iktidarın nükleer santral ısrarı ne yazık ki sürüyor. Nükleer santral inşaatı kanunsuz da olsa, taş ocağı, altyapı çalışması ve birçok isim altında sürüyor. Bu ısrarı durdurmanın tek bir yolu var; o da kenetlenmek ve karşı durmak. Biz tam 40 yıldır bir direniş sergiliyoruz. Eğer 40 yıl önce, 'Aman ne kadar direnirsek direnelim, nasıl olsa yapacaklar' diye düşünseydik bugün nükleer santral yapılmış olacaktı. Belki de Fukuşima burada yaşanacaktı. İşte bu nedenle Türkiye'nin her yerinde açacağımız bir sergi planladık. Sanatçı sorumluluk sahibidir, sanatçı toplumun yarınları için çalışır; biz de fotoğraflarımız ile bu sorumluluğumuzu yerine getirmek istiyoruz. Bütün herkesten ama herkesten çektiği fotoğrafları göndermesini bekliyoruz. Fotoğraflarınızı orijinal haliyle [email protected] adresine gönderebilirsiniz" dedi.
Serginin öncelikle Barış Meydanı'nda açılacağını ifade eden Özgür, ardından kentin birçok köşesinde, ilçesinde, kasabasında ve köyünde sergileneceğini, Mersin'i dolaştıktan sonra diğer illerde ve Türkiye'nin dört bir yanında çevre mücadelesine destek için halkla buluşacağını sözlerine ekledi.