MANİSA’nın Akhisar ilçesindeki Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Mali Genel Kurul Toplantısı siyasilerin tartışmalarına sahne oldu. Konuşma sürelerini aşan AK Parti ve CHP’li milletvekilleri, birbirlerini sert bir dille eleştirdi.
Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 61’inci Genel Kurul Toplantısı Akhisar Spor Salonu’nda yapıldı. Toplantıya AK Parti Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir, AK Parti’li Akhisar Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Salih Hızlı, CHP Milletvekili Hasan Ören, CHP’li Akhisar Belediye Başkan Adayı Vehbi Bakırlıoğlu ve kooperatif üyeleri katıldı.
Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Gemli’nin okuduğu faaliyet raporunun genel kurul tarafından oylanmasının ardından, Divan Kurulu milletvekillerine 10 dakikalık konuşma süreleri verdi. İlk olarak kürsüye çıkan AK Parti’li Uğur Aydemir, iktidarları döneminde yapılan yatırım ve iyileştirmeleri anlattı. Türkiye’nin AK Parti döneminde çok büyük yatırımlar yaptığını belirten Aydemir, “Son yıllarda esnaflarımızın aldığı kredi dilimleri büyük ölçüde arttı. Kredi miktarları öyle yüksek rakamlara çıktı ki babaları bile onlara bu kadar borç vermemiştir” dedi. Konuşma süresini aştığı gereçesiyle eleştirilen Aydemir, Akhisarlı esnafın ve salondakilerin tepkisini çekti.
CHP’Lİ ÖREN’DEN SORU YAĞMURU
Aydemir’in ardından kürsüye çıkan CHP Milletvekili Hasan Ören, “İktidar partisinin bir milletvekili buraya gelip ’esnafın durumu gayet iyi’ diyebiliyorsa, ben buna şüpheyle bakarım. Sayın milletvekilim ’esnaf kefaletin verdiği paraları babaları oğullarına vermez’ diyor. Peki kutudan çıkanları kim vermiş? Hanginizin evinde 7 tane para kasası var? Halk Bankası genel müdürünün evindeki ayakkabı kutularının içinden çıkan 4,5 milyon dolar için ne kılıflar uyduruyorsunuz? Bu paraları Akhisar’da Cuma namazından çıkanlar mı koydu ayakkabı kutusunun içine? Öyle ise neden kutunun içinde Türk lirası yok? Yoksa Amerikalılar geldi de Cuma namazından sonra ceplerindeki dolarları mı attılar oraya?” dedi.
Ören’in ardından söz alan AK Parti Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi’nin eleştirilere yanıt verdiği konuşması sırasında kooperatif üyelerinin bazıları salonu terk etti.