MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve dört gün sürecek olan Alışveriş Festivali, düzenlenen törenle başladı. Açılış törenine turkuaz renk atkılarıyla katılan CHP Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel ile CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve 100'e yakın partilinin gövde gösterisi damgasını vurdu.

30 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında yapılacak 3. Akhisar Alışveriş Festivali için trafiğe kapatılan Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi'ndeki Misakı Milli-Ali Şefi İlköğretim Okulu önünde düzenlenen törenle başladı. Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şenol Ürküp, AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, CHP Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel ve Kaymakam Kaan Peker'in konuşmalarının ardından belediye bandosu eşliğinde festival kortej yürüyüşü yapıldı. Şükran Ayaz Parkı'nda son bulan yürüyüşün ardından buradaki, eski esnafların işyerlerinde çektirdikleri fotoğraflardan oluşan serginin açılışı yapıldı. Törene katılanlar daha sonra özel olarak ışıklandırılan Merkez Çarşı'daki Başçarşı Sokağı'nda verilen açılış kokteyline geçti. Burada, kortej yürüyüşüne özel hazırlanan turkuaz atkıları ile katılan CHP'liler halay çekti. Daha sonra açılışa katılanlar, hazırlanan dev ekranda, Akhisar Belediyespor ile Sivasspor takımları arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçını izledi.

Festival süresince, işyerleri geç saatlere kadar açık kalırken, 4 gün boyunca çeşitli müzik gösterileri, özel olarak hazırlanan stantlarda el emeği göz nuru el sanatları sergileri ve satışları da yapılacak. Özellikle çocuklar için Sevgi Yolu, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi, Hükümet Konağı önü ve Şükran Ayaz Parkı'nda pandomim gösterileri, tiyatro oyunları sahnelenecek.