DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde bir grup, son dönemde ilçede uyuşturucu hap satışının arttığını ve gençlerin zehirlendiğini ileri sürerek, yetkilileri önlem almaya davet etti.
Akçakoca'yı Sevenler Platformu üyesi olduklarını söyleyen yaklaşık 50 kişi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, 'Uyuşturucuya hayır', 'Sorumlular bulunsun, hesap sorulsun' pankart açtı. Burada bir konuşma yapan Akçakoca'yı Sevenler Platformu temsilcisi Tuncay Top son günlerde sentetik uyuşturucu hapların satışında ciddi artışlar olduğunu ileri sürdü ve önlem alınmasını istedi. Tuncay Top, "Akçakoca'da bu tür satışı ve dağıtımını kimler yapıyorsa, kimler bu kirli çarka aracılık ediyorsa ve her kim bu ölümcül işbirliğinin içinde yer alıyorsa derhal üzerine gidilmesi için suç duyurusunda bulunuyoruz. Eğitim kurumlarının yöneticileri ve anne babaları dikkatli olmaya davet ediyoruz. Sentetik bir uyuşturucu maddenin ilçemizde dağıtımı ve satışı yapılıyor" dedi.
Kurumlar ve sivil toplum örgütlerinden gençlerin uyuşturucuya yönelmesini önlemek için etkinlikler düzenlemesini isteyen Tuncay Top, bu yöndeki çalışmaların derhal başlatılmasını istedi.