Hadi KURT/AKÇAKALE (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, kamp dışında kalan Suriyeliler için Kaymakamlık ve Türk Kızılayı ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle giyim mağazası kuruldu. Mahalle muhtarları tarafından belirlenen Suriyeliler, mağazadan randevu sistemiyle ücretsiz şekilde faydalanıyor.
Akçakale Kaymakamlığı, ülkelerindeki iç karışıklıklardan kaçarak ilçeye yerleşen Suriyeliler'in giyim ihtiyaçlarını karşılamak için Türk Kızılayı ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın desteğiyle giyim mağazası kurdu. Kamp dışında kalan yaklaşık 27 bin Suriyeli'nin yazlık kıyafet ihtiyacını karşılamak için Ceylanpınar Caddesi'nde kurulan giyim mağazına Suriyeliler, mahalle muhtarları tarafından alınan randevu sistemiyle yararlanıyor. 50'şerli gruplar halinde mağazaya gelen Suriyeliler, ücretsiz bir şekilde ihtiyaçları kadar kıyafetleri kendi seçimleriyle alıyor.
KAYMAKAM FIRAT: UYGULAMA TÜRKİYE'DE İLK
Türk Kızılayı görevlilerin bulunduğu mağazayı gezen Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat, Türkiye'de ilk defa böyle bir mağazanın kurulduğunu ifade ederek, "Kaymakamlık, Türk Kızılayı ve Sivil Toplum Kuruluşlarının desteğiyle Türkiye'de bir ilk olan giyim mağazasını açtık. Yaklaşık bir aydır dağıtım yapıyoruz. Suriyeli misafirlerimize her yerden giyim yardımı yağıyor. Biz toplu dağıtım yerine mağazada randevu sistemiyle dağıtım yapıyoruz. Her gün her mahalleden 50 kişiye dağıtım yapıyoruz ve olumlu tepkiler alıyoruz. Kendi elleriyle ihtiyaçlarını karşılıyorlar" dedi.

HK(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)