KEMER'de seçim çalışmalarına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İl Başkanı Devrim Kök'ün kendisine genel siyaset yasağı koyduğunu belirtti. Başkan Akaydın, yeni seçim sloganının ise 'Hocanın bir bildiği var' diye açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Mustafa Akaydın, Kemer'de halkla buluştu. Haftanın ilk gününü Kemer'e ayıran Akaydın, CHP Merkez Seçim Ofisi'ne gelerek burada partililerle buluştu. Toplantıya, Başkan Akaydın'ın yanı sıra CHP İl Başkanı Devrim Kök, İlçe Başkanı Belma Murtezaoğlu ve CHP Kemer Belediye Başkan adayı Umut Güneş ile çok sayıda partili katıldı.

'HOCA'NIN BİR BİLDİĞİ VAR'

CHP İlçe Başkanı Murtezaoğlu, “2009 yılında 'Yaparsa Hoca yapar' dedik ve 30 Mart 2009 sabahı mutlu uyandık. Şimdi, 30 Mart 2014 sabahı mutlu uyanmak istiyorsak, çaldığımız her kapıda 'Hocamızın bir bildiği var' diyoruz. Hep beraber başarıya odaklanarak kazanacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.

ANKARA VE İSTANBUL'U ALACAĞIZ

CHP İl Başkanı Devrim Kök ise 30 Mart 204 Mahalli İdareler Seçimi'nin önemine değinerek, söz konusu seçimi 'İkinci Kurtuluş Savaşı' olarak nitelendirdi. Kök, “Yerel seçimlerde sadece belediye başkanlarını oylamayacağız, aynı zamanda ülkenin geleceğini ve kaderini de oylayacağımız seçimler olacaktır. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yarıştığı seçimin ötesine geçti. Farklılıkları değil, ortaklıkları öne çıkarıyoruz. Sayın Mansur Yavaş Ankara'da, Sayın Mustafa Sarıgül İstanbul'da adayımız oldu. CHP, iki büyükşehri de alacaktır. Anketlerde ise Başkanımız ve adayımız Akaydın, açık ara önde gidiyor" dedi.

KAZANILMAYAN İLÇELERİ ALACAĞIZ

Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar cumhuriyet tarihinde hiç CHP'nin alamadığı ilçeleri almayı hedeflediklerini kaydeden Kök, "Böylece Büyükşehre daha fazla katkı olacak ve bir ekip ruhuyla 650 kilometrelik alana hizmet etme şansı yakalayacağız. CHP Genel Merkezi'nin açtığı yelkenliye en fazla rüzgarı biz Antalya'dan pompalayacağız ki genel seçimde CHP iktidarı göreve gelsin" dedi. Konuşmasını, 'CHP'nin kapısı herkese açık' diyerek bitiren İl Başkanı Devrim Kök, Ak Parti Adana Kadın Kolları Başkanlığı üyeliğinden istifa ederek CHP'ye geçen Müzeyyen Öztürk'e parti rozetini taktı.

30 MART AKŞAMI KİMSEYE RANDEVU VERMEYİN

Kemer Belediye Başkan Adayı Umut Güneş de partililere 30 Mart akşamı kimseye randevu vermemeleri çağrısında bulunarak, coşkuya hazır olmalarını söyledi. İnsanlara huzur, güven, aş ve mutluluk getireceklerini kaydeden Güneş, "Ortak aklı ve huzuru egemen kılacağız. Kemer'in katmerleşen sorunlarını hep birlikte çözeceğiz. Her gün çığ gibi büyüyoruz. Hep birlikte çok çalışarak bu seçimi alacağız. Sadece Kemer'de CHP'nin iktidar olması için değil, Hocamızın 5 yıl daha başkanlığımızın devam etmesi için çalışacağız" diye konuştu.

ATATÜRK'E NAMUS BORCUMUZ VAR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Kemerlilerin farklı, eğitimli ve cumhuriyetin temel değerleriyle birleştiğini belirterek, buraya CHP iktidarının yakıştığını söyledi. Yeni sloganını 'Hocanın bir bildiği var' diye açıklayan Akaydın, "Bu slogan da geçmişte olduğu gibi eleştirilecek. 'Yaparsa Hoca yapar' sloganı çok eleştiri almıştı ama baya iyi tutmuştu. Bu da eleştiri alacaktır ama inşallah yine tutacaktır" dedi.

'GENEL SİYASETİ BAŞKANIM YASAKLADI'

Antalya'nın Türkiye'nin Akdeniz'deki İzmir'i olduğunu vurgulayan Akaydın, "Artık bu böyle bilinsin. Atatürk'ün kurduğu partinin bayrağını indiremeyiz. Çünkü Atatürk'e namus borcumuz var. Buna müsaade etmeyiz. Aslında genel siyasetle ilgili söyleyecek çok sözüm var ama İl Başkanım bana yasakladı. 'Genel siyasete girme' diyor. Onun için girmiyorum. Zaten görünen köy de kılavuz istemiyor" dedi.

Başkan Akaydın, seçim ofisindeki toplantının ardından esnaf dernek ve kooperatiflerini ziyaret etti. (FOTOĞRAFLI)