ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında yerel seçime 10 gün kala sosyal paylaşım sitesi twitter'ın kapatılmış olmasının şokunu yaşadığını söyledi.
Uygulamanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın içinde bulunduğu ve tıbben panik atak olarak tanımlanan patolojik ruh halinin sonucu olduğunu kaydeden Başkan Akaydın, "Bu hastalığın en sık rastlanan belirtileri arasında korkudan soğuk terler dökmek, aklını kaçırabileceği korkusuna kapılmak ve kendisini her an ölecekmiş gibi hissetmek bulunmaktadır" dedi.
Bu belirtilerin hepsinin Başbakan Erdoğan'da bulunduğunu iddia eden Başkan Mustafa Akaydın, şöyle konuştu:
"Twitter bu kişinin yaşamış olduğu panik atak neticesinde kapatılmıştır. Çünkü bu kişi duymayan, görmeyen, konuşamayan, düşünemeyen ve düşüncelerini paylaşamayan bir Türkiye istemektedir. Tüm dikta rejimlerinde olduğu gibi bunlar diktatörün varlığını tehdit eden eylemlerdir."
Yasaklamanın iki nedeni bulunduğu iddiasıyla açıklamalarına devam eden Başkan Akaydın, birinci neden olarak seçime kadar olan süreçte ortaya çıkması muhtemel yolsuzluk, rüşvet ve vatana ihanet gibi suçlara ilişkin bilgi ve belgelerin ortaya saçılmasını önlemek olduğunu söyledi. İkinci nedeni ise "Seçim sırasında ve sandık başlarında seçim güvenliğini ortadan kaldıracak AKP kaynaklı müdahalelerin anında duyulmasını ve bertaraf edilmesini önlemek içindir" şeklinde anlatan Başkan Akaydın, "Çünkü Başbakan'ın, twitter'ı 'Alo Fatih' diye susturamayacağı kesindir" dedi.

EB(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)