ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, hafta sonu Antalya'da olacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yine gündeminde olacağını belirterek, "Muhtemelen buraya geldiğinde beni yine boş bırakmaz, sataşır" dedi.
Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) üyeleriyle kahvaltıda buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, cumartesi ve pazar günlerini Antalya'da geçirecek Başbakan Erdoğan'ın, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından en çok sataştığı siyasetçinin kendisi olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın bunu artık bir 'stil' haline getirdiğini kaydeden Başkan Akaydın, şöyle konuştu:
"Muhtemelen buraya geldiğinde de beni yine boş bırakmaz, sataşır. Ama şunu ifade etmeliyim, son geldiğinde söyledikleri yalandı. '250 çocuğa süt veriyor' dedi. Ben, 33 bin çocuğa süt veriyordum. Yine ne diyecek, yalan mı doğru mu söyleyecek bilmiyorum. Yine son geldiğinde 120 küsür açılış yaptı. Ben onun yaptığı gibi açılışlar yapsam beni tefe korsunuz. Okulun çatısı onarılmış, caminin duvarı boyanmış açılış. Gazipaşa Havaalanı ikinci kez açılacak. Bunlar bize yakışmaz. Yanlış siyasi stili var."
YARIŞMA DENEYİMİM VAR
Başkan Akaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve selefi Menderes Türel'in olası adaylığı konusunda yorum yapmak istemediğini söyledi. Başkan Akaydın, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kendi tercihidir. Yarışma deneyimim olan bir aday olur, eğer ben de adaysam" dedi.
'BELEDİYE BAŞKANIYIM ÖTESİ İLGİLENDİRMİYOR'
Mustafa Akaydın, partisinde aralarında Antalya'nın da bulunduğu büyükşehir adaylarının 4 Ocak'ta açıklanacağına, sürecin gereksiz uzatıldığına ilişkin yorumlara ise şöyle karşılık verdi:
"Ben seçim kampanyası amaçlı dolaşmıyorum. Belediye başkanı olarak gidiyorum. Ötesi beni hiç ilgilendirmiyor, kafa yormuyorum. Son 6 aydır genel merkeze bir kere uğradım. O da Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu'na 15 gün önce bir rapor vermem gerekiyordu. 5 dakika uğradım. 'Antalya'da her şey yolunda bir emriniz var mı? Belgeleri getirdim' dedim. 5 dakika durdum. Genel merkez kalabalıktı zaten. Benim farklı tavrım olabilir."
80 BİN BİNANIN YIKILMASI GEREKİR
Başkan Akaydın, kentte herhangi bir can ve mal kaybına neden olmayan 5 büyüklüğündeki deprem ve kentin olası doğal afetlere hazırlığı konusundaki sorulara ise "Antalya'yı özel kılan durum, 1990'lı yıllarda 4'üncü deprem bölgesinden 2'ye yükseldi. Diğer bir deyimle 1990'lı yıllar ve öncesinde yapılan binalar tabi ki, şiddetli bir depreme karşı da dayanıksız demek" diye cevap verdi.
Antalya'da 110- 120 bin civarındaki binanın 70 ila 80 bininin yıkılması gerektiği kaydeden Başkan Akaydın, bu durumun sadece Antalya için değil, İstanbul, Ankara, İzmir için de geçerli olduğunu kaydetti.