KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde önceki akşam gerçekleştirilen Ak Parti mitinginde, meydandaki Atatürk Anıtı'nın önüne platform kurularak kapatılmasına tepkiler sürerken, yeniden aday gösterilen AK Parti Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ın "MHP'liler de kapattı" savunmasına, MHP'liler fotoğrafla cevap verdi. 
Darıca'da perşembe günü yapılan ve Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti adayı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde, platform Atatürk Anıtı'nın önüne konulurken, ulu önder kapatılmıştı. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da bir fotoğrafı Twitter'deki hesabından takipçileri ile paylaştı. Bunun haber yapılması üzerine yeniden aday gösterilen Ak Partili Belediye Başkanı Şükrü Karabalık,  aynı yerde MHP'nin de miting yaptığını ve Atatürk Anıtı'nın önünü kapattığını ileri sürdü. Karabalık, "MHP'liler de kapattı. O fotoğrafları neden kullanmadı?" diyerek Lütfü Türkkan'ı eleştirdi.
Şükrü Karabacak'ın bu iddiasına MHP'liler hemen kendi mitinglerinde çekilen fotoğrafla yanıt verdi. Fotoğraflarda, aynı yere platform kuran MHP'nin mitinginde Atatürk Anıtı'nın önünün kapatılmadığı, mitingde konuşmular yapılırken Atatürk Anıtı'nın görülebildiği dikkat çekti. MHP Darıca Belediye Başkan Adayı Arif Gülen, MHP’lilerin Atatürk ve bayrak konusundaki hassasiyetini herkesin bildiğini söyleyerek, "Aynı yerde yaptımız mitingte hassasiyetimnizi ortaya koyarak yüce Atamızın önünü kapatarak görünmesine engel olmadık. Özellikle mitinge gelen herkesin iktidara gittiğimiz bu yolda, coşkumuzu görsün diye yüce Atamızın gölgesinde yaptık" dedi.

MB,EP(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)