Emre BAYLAN/AFYONKARAHİSAR, () - AK Parti'nin 22'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Afyonkarahisar'daki NG Güral Termal Otel'de, Ankara'da Danıştay'ın kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmadan başladı. Oteldeki geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken, gazeteciler ve görevliler için çipli kart kullanıldı.
Afyonkarahisar'daki toplantı bu sabah, Ak Parti Genel Başkanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un ekonomi alanındaki sunumuyla başladı. Sunumlar İçişleri Bakanı Efkan Ala ile devam ediyor. Toplantılara Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlık ettiği belirtilirken Başbakan Erdoğan, saat 14.00'te gerçekleştireceği açılış konuşmasıyla Ak Parti'nin Afyonkarahisar kampı resmen başlayacak ve iki gün boyunca cumhurbaşkanlığı seçimleri, 17 Aralık operasyonu ve çözüm sürecine ilişkin pek çok konu değerlendirilecek.
Afyonkarahisar'da toplantının gerçekleştirildiği otele dün akşam saatlerinde başlayan girişler bugün sabah saatlerinde de devam etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu toplantıya bugün katılan isimler arasında yer aldı.
Geniş güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği Ak Parti'nin Afyonkarahisar kampında gazeteciler için iki farklı akreditasyon kartı hazırlandı. Büyük sarı renk ve üzerinde Ak Parti logosunun yer aldığı kart toplantının gerçekleştirildiği NG Güral Termal Otel'in hemen ön tarafında kurulan basın merkezine girişe izin verirken, üzerinde Türk Bayrağı bulunan ikinci kart ise Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarını takipte otel içerisinde kullanılacak. Çipli olan bu kartla gazetecilerin otel içindeki hareketleri takip edilebilecek. Çipli kart sistemi gazetecilerle birlikte milletvekili ve diğer davetliler hariç toplantıda görevli polisler, otel çalışanları için de uygulanıyor. Görevine göre farklı renkte tasarlanan bu kartlar, kullanıcının kendisine tanımlanan görev alanı dışına çıktığında uyarı veriyor.
Otel görevlileri, otel önündeki basın merkezinde görev yapan basın mensuplarına lokum ve şerbet ikram etti.

EB(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)