ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Evciler Köyü'nde oturan 70 yaşındaki Hanife Dörtbaş, bir açılış için ilçeye gelen Ak Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir’i, Kazdağları’ndaki maden arama çalışmalarıyla ilgili soru yağmuruna tutup, tepkisini dile getirdi.
Bayramiç’e bağlı Evciler Köyü’nde, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 4 bin dönüm alanı sulama kapasitesine sahip kapalı sistem kanal projesinin açılışı yapıldı. Açılışa katılan Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, köylüler tarafından karşılandı. Karşılamaya katılan köylüler arasındaki Hanife Dörtbaş, iki milletvekiline Kazdağları’nda altın madeni aranması nedeniyle tepkili olduğun belirtip, soru yağmuruna tuttu.
Şair yönüyle tanınan Dörtbaş, Kazdağları’na zarar verilmemesini isteyip, siyanürle altın çıkartılıp, çıkartılmayacağını sordu. Her fırsatta kendilerine Kazdağları’yla ilgili sorular yönelten Dörtbaş’a milletvekili Daniş, sulama kanalının açılış konuşmasında, “Kazdağları’nda altın arama sondajı konusunda köylüleri kışkırtılmaya çalışılıyor. Hükümet olarak bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Kazdağları’nda bir dalın bile kırılmasına müsade etmeyeceğiz. Kazdağları’nı korumak bölgeye sulama kanalı açmakla olur, bölgeyi yeşillendirmekle olur, yöredeki çiftçilere ve üreticilere desteklemekle olur” diyerek, yanıt verdi.