BAŞBAKANIMIZ ÇANKAYA KÖŞKÜ'NE ÇIKMALIDIR
Isparta'da partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, muhalefet partilerinin ilk turda seçileceğini bildikleri için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olmaması yönünde politika izlediklerini ileri sürerek, "Umut ediyorum ki Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı adayı olmalıdır ve Çankaya Köşkü'ne çıkmalıdır" dedi.
İpek Mobilya Düğün Salonu'ndaki toplantıda AK Parti kadın kolları üyeleri, Şahin'in boynuna Isparta güllerinden yapılan kolye taktı. AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, burada yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta Isparta'da MHP'nin zaferiyle sonuçlanan yerel seçimlere de atıfta bulundu. Seçim öncesi her toplantıda 'sandık, sandık, sandık' dediklerini ancak kendilerinin sandıklara sahip çıkmadığını söyleyen Bilgiç, "Bizim kabul edilemez bir sorumluluğumuz var. Maalesef bu seçimlerde belli odaklara hizmet eden Emniyeti, belli odaklara hizmet eden seçim görevlilerini aşamadık" dedi.
TEŞKİLATINI ELEŞTİRDİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin ise siyasetin her kademesinde görev yapmış biri olduğunu belirterek başladığı konuşmasına, şöyle devam etti:
"Tecrübelerime dayanarak bugün burada gösterilen slayt ağırlıklı sunumları izledik. Aslında bunlara gerek yok. Teşkilat başkanlarımız buraya çıkıp ne kadar üye yaptık bunları anlatmalıydı. Bu sorunun cevabı, burada ortaya konmalıydı. Şu kadar halk ziyareti, sivil toplum ziyareti yaptık. Burada ziyaret ettiğiniz kişiler ne söylediler size. İktidarımızla ilgili ne gibi şikayetlerde veya temennilerde bulundular. Bunlar burada değerlendirilmeli. Özellikle il genel meclisi başkanımızın sunumu vardı. Meclisin aldığı kararları sundu. Ama asıl beklenti şudur. Bizim kaç köyümüz var, bunlara bağlı kaç yerleşim yerimiz var? Bu köylerimizin ne kadarının su sorunu var? Yol sorunu mu yaşanıyor? Bunların ne kadarını çözdük, ne kadarını ne kadar zaman içinde çözeceğiz. Bizim çalışmalarımızın vatandaşa yansıması nedir, bunların burada değerlendirilmesi lazım."
'ERDOĞAN GERGİNLİK PEŞİNDE KOŞAN BİR SİYASETÇİ Mİ'
Şahin, konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimi için Başbakan Erdoğan'ın adaylığı ve muhalefetin bu adaylığa karşı çıkışını da değerlendirerek şunları kaydetti:
"Niye olmasın? 'Efendim o diktatörce, konuşmalarıyla tavırlarıyla gerginliğe yol açıyor'. Ben de Isparta'dan bunu söyleyenlere diyorum ki; 'Siz bu sözünüze gerçekten inanıyor musunuz? Recep Tayyip Erdoğan, diktatörce bir anlayışa sahip mi? Sürekli gerginlik peşinde koşan bir siyasetçi mi? İnanıyorsanız, bu millet gerginliğe yol açan bir kişiyi cumhurbaşkanı seçmez. Ama onlar bu söylediklerine inanmıyor. Kafalarının içerisinde, arka planında cumhurbaşkanlığına Recep Tayyip Erdoğan aday olursa ilk turda seçileceğini biliyorlar, bunu da peşinen kabullenmişler zaten."
Mehmet Ali Şahin, cumhurbaşkanı seçilmek için yüzde 51 gerektiğini anımsatarak, "Bu bütün söyledikleriniz, Başbakanımızla ilgili onca olumsuz kampanyanın tek amacı var, 'Recep Tayyip Erdoğan'ı nasıl siyasetin dışına iteriz, bu ülkede nasıl yönetimden uzaklaştırırız. Acaba Cumhurbaşkanlığı adaylığından caydırabiliriz.' 17 Aralık ve 25 Aralık teşebbüslerinin de amacı bu. Millet bunun farkına vardı. 30 Mart'ta sandığa gitti, 'Biz Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olursa onu başımızda görmek istiyoruz' diye oyladı" diye konuştu.
'ÇOK ÇİRKİN KAMPANYALAR YAPILIYOR'
Mehmet Ali şahin, sözlerine şöyle devam etti:
"Özellikle rakibimiz olan siyasilerin, 12-13 yıldır tek başına iktidarda olan bir siyasi partinin genel başkanını eleştirmeleri normal karşılanabilir. Ama dikkat ediyor musunuz? Başbakanımızla ilgili çok çirkin kampanya yapılıyor. 'Canın cehenneme' diye başlık atılıyor Tayyip Erdoğan'a. Sayın Başbakanımız çıksa dese ki 'Sevgili vatandaşlarım, yeniden IMF ile hesap anlaşması yapacağız, yeniden borçlanacağız' dese, birtakım dış dünyadaki ekonomik çevreler 'Yahu ne kadar uzlaşmalı bir adam' demeye başlar. Çıksa sayın Başbakanımız 'Biz üçüncü havalimanını yapmaktan vazgeçtik', 'Üçüncü Boğaz köprüsünü yapmaktan vazgeçtik', 'Kanal İstanbul'u yapmaktan vazgeçtik' dese, sayın Başbakanımızın diktatörlüğü falan ortadan kalkar."
'ADAY OLMALIDIR VE ÇANKAYA KÖŞKÜ'NE ÇIKMALIDIR'
Şahin konuşmasını sürdürürken salonda elektrikler kesildi. Konuşmasını mikrofonsuz şekilde sürdürmek zorunda kalan Şahin, önce "Jeneratör var mı" diye sordu, daha sonra mikrofonsuz şekilde konuşmasına devam etti. Mehmet Ali Şahin, konuşmasının sonunda "Umut ediyorum ki Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı adayı olmalıdır ve Çankaya Köşkü'ne çıkmalıdır" dedi.

ME(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)