Arif ARSLAN/BATMAN, () - ESKİŞEHİR'de Gezi Parkı gösterileri sırasında Ali İsmail Korkmaz'ı döverek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan polis Mevlüt Saldoğan ile olaydan sonra telefonla görüştüğü belirtilen AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, "Geçen yıl yaşanan olayın ardından polis değil, kızı bana ulaştı. Herkes bana ulaşabilir. Telefonum bir çok kişi de var" dedi.
Ali İsmail Korkmaz davasının tutuklu sanığı polis Mevlüt Saldoğan'ın olaydan sonra telefon ile görüştüğü belirtilen AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, iddialara yanıt verdi. Polis Saldoğan'ın daha önce seçim bölgesi Batman'da görev yaptığını söyleyen Milletvekili Özdemir, "Burada görev yapan o polis memurunu ne tanırım, ne de bilirim. Bir süre Batman'da görev yaptıktan sonra tayini Eskişehir'e çıkmış. Geçen yıl yaşanan olayın ardından polis  değil, kızı bana ulaştı. Herkes bana ulaşabilir. Telefonum bir çok kişi de var" dedi.
Polis memuru Saldoğan'ın kızı ile 1-2 kez telefonla görüştüğünü belirten Milletvekili Özdemir, şöyle devam etti:
"Meclis'te de bu konu ile ilgili açıklama yapacağım. Polisin kızı olayla ilgili sıkıntıları olduğu ve babasının gözaltına alındığını söyledi. Bizden yardım istedi. Ona hukuki yolları önerdim. Başka da bir şey konuşmuş değilim. Maalesef sosyal medyada hedef tahtası haline geldim. Hak etmediğim sözlerle karşılaştım. Telefonum 24 saat açık. Herkes arayabilir. Sanki suç ortağıymışım gibi beni hedef tahtası haline getirenler hakkında yasal işlem başlatacağım."
POLİS SALDOĞAN AK PARTİLİ VEKİLİ ARAMIŞ Ali İsmail Korkmaz davasının tutuklu sanığı polis Mevlüt Saldoğan'ın telefonundan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile görüşüldüğü ortaya çıkmıştı. Ali İsmail Korkmaz davasında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan istenen, sanıkların 1 Haziran 2013'ten 1 Eylül 2013'e kadar yaptığı telefon görüşmelerine dair kayıtlar Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşmış, telefon kayıtlarında görüşmelerin içeriğine dair bilgi bulunmazken Saldoğan'ın aradığı ve arandığı numaraların dökümü yer aldı. Ali İsmail Korkmaz'a son tekmeyi attığı öne sürülen edilen sanık polis Mevlüt Saldoğan'ın telefonunun 7 Ağustos'ta tutuklanması ardından da kullanıldığı ve telefondan AKP Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile görüşmeler yapıldığı belirtilmişti.
FOTOĞRAFLI