Muhammet KAÇAR/RİZE, ()- AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, deniz dolgusu üzerine yapımı planlanan Rize-Artvin havalimanı projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başlatıldığını söyledi.
Düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ekiplerinin, daha önce teknik ekiplerce belirlenen havalimanı yapılabilecek alanları helikopterle havadan incelediğini belirterek, en uygun yerde karar kılındığını söyledi.
Karal, şöyle konuştu:
“Teknik ekiplerin yaptıkları incelemede Rize kara sahasında havaalanı yapılamayacağı kararına varıldı. Deniz derinliğinden, uçakların iniş kalkışında engel teşkil etmeyecek dağ veya tepe durumuna, rüzgar ölçümlerinden, derelerden meydana gelebilecek sel ve heyelan tehlikelerine varıncaya kadar her türlü teknik araştırma yapıldı. Rize-Artvin havalimanı yedi aylık fizibilite çalışmaları tamamlandı ve teknik olarak Çayeli-Pazar arasında deniz dolgusu ile yapılabileceği kararlaştırıldı. Havalimanı için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı. Dünyanın en büyük uçaklarının rahatlıkla inip kalkabileceği bir havalimanı olacak."

MK-(TM/AK) (FOTOĞRAFLI)