Muhammet KAÇAR/RİZE, () - MAL varlığını açıklamasını istediği Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'ın, 'Mal varlıklarını takas edelim' önerisini kabul ederek bugün noterde buluşmak üzere randevu veren Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Karal'ın gelmemesi üzerine bir saat beklediği noterden ayrıldı.
Rize'de yerel seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı  Bekaroğlu, siyasete başladığında TBMM’ye sunduğu mal varlığı ile bugünkü mal varlığını açıkladı, diğer adaylar ile AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın da bu konuda açıklamada bulunmasını istedi. Bekaroğlu’nun bu önerisi üzerine Hasan Karal, mal varlıklarını takas etme önerisi getirdi. Bunun üzerine Bekaroğlu, Karal’a 26 Şubat günü saat 09.30’da Rize 3’üncü Noteri’nde buluşma çağrısı yaptı. Partililerle birlikte bu sabah Rize 3’üncü Noteri’ne giden Bekaroğlu bir saat bekledi.
“BİZ SÖZÜMÜZDE DURDUK”
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'ın gelmemesi üzerine açıklamada bulunan Bekaroğlu, kimsenin mal varlığında gözü olmadığını belirterek şunları söyledi:
“Siyasetin zenginleşmenin aracı olmaması gerekiyor. Siyasete giren insanlar mal varlıklarını ortaya koyarlar. Sonrasında mal varlıklarında bir artış varsa bunun kaynaklarını gösterirler. Tüyü bitmemiş yetim hakkına el uzatmadıkları ortaya çıkar. Ben 1999 yılında milletvekili adayı olduğumda mal varlığımı açıklamıştım. Şimdi de açıkladım. Hasan Karal’a da mal varlığını açıklaması konusunda davette bulundum, bana takas önerisi getirdi. Bende takasa hazır olduğumu söyledim, tarih saat verdim. Geldik, bekliyoruz. Hasan Karal ya da avukatları gelmedi. Herhangi bir haber de vermediler. Böyle bir takas yapsaydı, benim malımdan fazla bir malı bana takas yoluyla devretseydi fazlalık kısmı fakire fukaraya dağıtacaktım. Biz sözümüzde durduk. Kendisi sözünde durmadı. Ben bu polemiği burada bırakıyorum. Rize halkı her şeyi gördü.”
BEKAROĞLU'NUN MAL VARLIĞI1 5 YILDA 2 BİLEZİK ARTTI
Daha önce mal varlığı konusunda açıklamada bulunan Bekaroğlu, “15 yıl önce bir evim, bir otomobilim vardı. Şimdi de aynı. Babadan kalma 29 dönümlük çaylık alanın 16'da 3'ü benimdi, şimdi 16'da 6'sı benim. Onu da kız kardeşimden devraldım. Artvin Camili Köyü'nde kurulu olan bir arıcılık şirketinde yüzde 8 hissem vardı, şimdi bu oran binde 1.6’ ya düştü. Eşimin toplamda 45 gramlık 4 bileziği vardı, şimdi 67 gramlık 6 bileziği var” ifadelerini kullanmıştı.

MK(TM/AK) (FOTOĞRAFLI)