BAŞBAKAN Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye'nin İlk köylü kadın milletvekillerinden Satı Kadın'ın Ankara'nın Kazan İlçesi'ndeki mezarını ziyaret etti. İşler, daha sonra çalışmalarında son aşamaya gelinen Satı Kadın Müzesi'ni gezdi.
Kazan Belediyesi Termal Otel ve Sağlık Merkezinin temel atma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ak Partili Kazan Belediyesi tarafından yaptırılan ve açılışı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne yetiştirilmesi planlanan Satı Kadın Müzesi ve Anıt Mezarı ile Ulu Camii çevre düzenlemesini gezdi. İşler, Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. CHP'den Milletvekili seçilen Satı Kadın'ın evinin aslına uygun olarak restore edilerek müzeye dönüştürülmesinin Ak Parti'li bir Belediye tarafından yaptırılmasını değerlendiren İşler, şunları söyledi:
"Öncelikle Satı Kadın'ı rahmetle anıyorum. Buranın yetiştirdiği değerli bir büyüğümüz kendisi. Sayın Başkanımız da bu yörenin yetiştirdiği tarihi şahsiyetin anısını canlandırıyor. Elbette Başkanımız Ak Parti'den Belediye Başkanı seçildi ancak kendisine oy veren vermeyen herkese hizmet etmekte ve etmeye de devam edecektir. Bu noktada tarihi şahsiyetlere sahip çıkmak adına parti rozetini çıkartarak parti gözetmeden yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum."