AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, "Çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin" diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a destek verdi. Çocuk istismarı konusunda Bakan İslam ile birlikte çalışan milletvekili Denizli, kreş, anaokulu ve ilköğretim kademesinde istemedikleri bir durumla karşılaştıklarında çocuklara çığlık atarak imdat mesajı vermenin öğretilmesi gerektiğini söyledi. Denizli, "Avrupa’da tanımadığınız bir çocuğun yanağına dokunamaz, kucağınıza oturtamazsınız. Bunu yaparsanız ciddi uyarı ile karşılaşabilirsiniz. Bunlar çok önemli. Bizlerin önce çocuklara sonra ailelere bunları aktarmamız gerekiyor" dedi.
Son günlerde atan çocuk ölümleri ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin" dedi. Bu konuya hassasiyet duyduğu için  İslam ile birlikte çalışan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, son günlerde artan çocuk cinayetleri nedeniyle uyuyamadığını anlattı. Denizli, Bakan İslam’ın önerisinin çok doğru bulduğunu, çocukken anne ve babasının da kendisini "İstemediğin bir şey yapılırsa susma, bağır kızım" diyerek uyardıklarını anlattı. Denizli, kreş, anaokulu ve ilköğretim kademesinde çocuklara istemedikleri bir durumla karşılaştıklarında çığlık atmanın öğretilmesinin ilk anda hızla hayata geçirilebilecek bir iş olduğunu söyledi. Denizli, şöyle devam etti:
"Çok doğru ve mükemmel bir öneri. Çocuk istemediği durumla karşılaştığında sesini çıkarmalı. Biri elini tutup bir yere götürmek istediğinde, istemediği bir yerine dokunduğunda çocuğun bir şekilde bunu ifade etmesi gerekiyor. Biz çocuğa 'Aman, uslu dur. Sesini çıkarma' diyoruz. Bakan, 'bağırın' diyor. Çığlık atarak dikkati çekmesi gerekiyor. Çocuk istemediği durumla karşılaştığında sesini çıkarmalı. Biri elini tutup bir yere götürmek istediğinde, istemediği bir yerine dokunduğunda çocuğun bir şekilde bunu ifade etmesi gerekiyor. Çığlık en iyi yöntem. Çığlık atarak dikkati çekmesi gerekiyor. Kreş ve anakollarından başlayıp 8'inci sınıfa kadar bunun eğitimi verilmeli. Üniversitelerde de eğitim verilmeli. Çünkü gençler, aile olacak yuva kuracak. Çocuklarını bu eğitimle yetiştirmeli. Bunun için yeni yasa hazırlıyoruz. Kadına yönelik şiddet konusunda cuma hitbesi veren Diyanet bu işin de içine girmeli, çocukların korunması konusunda vaaz vermeli. Ordu da eğitim verilmeli. Bu konuda medya ve STK'lar da çocuk istismarı tehlikesini uzaklaştıracak sistemlerin kurulmasında destek vermeli. Şu anda ne yerel seçim sonuçları ne de cumhurbaşkanlığı seçimi. Haftalardır zihnimi meşgul eden, geceleri beni uyutmayan konu bu. Önce çocuklara sonra ailelere bunları öğretmemiz gerekiyor. Çocuğu kontrol altında tutmak çok önemli. Bir pastanede bakıyorum dört kişilik aile herkesin elinde bir cep telefonu. Herkes ona bakıyor. İletişim kurmakta sıkıntılarımız var. Daha konuşulabilen aileler haline gelmemiz gerekiyor." 
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, 11 yaşındaki oğlunun 4 yıldan bu yana özel okulda 'Akran istismarı' konusunda bilgilendirildiğini, bu dersin tüm okullarda gösterilmesi gerektiğini savundu.  Denizli, "Okulda çocuklar birbirini farkında olmadan aşağılayabilir. 'Kulakların kepçe, burnun uzun, ayakkabıların kötü, boyun kısa' diyebilir, ya da kekemeliği ile dalga geçebilir. Bu kişinin zeka gelişimine olumsuz etkiliyor, yetişkinlikte depresyona girmesine neden olabiliyor, yaşam kalitesini düşürebiliyor. Bu konuda çok ciddi çalışmalar var. Bizim de bu meseleye hassasiyet göstermemiz gerekir" dedi.

ED(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)