Barış GEZİCİ / AKHİSAR, ()- MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde, belediye meclis üyeleri ve AK Parti’den üçüncü kez belediye başkanı seçilen Salih Hızlı, mazbatalarını alıp, göreve başladı.

30 Mart'ta Akhisar'da yapılan seçimlerde 39 bin 238 oy alan Ak Partili Salih Hızlı, güven tazeleyip, koltuğunu korudu. En yakın rakibi CHP adayı Vehbi Bakırlıoğlu'na 2 bin 380 oy fark atan Hızlı, bugün Akhisar Adliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle mazbatasını alıp, görevine başladı. Başkan Hızlı, mazbatasını aldıktan sonra yaptığı konuşmada, yeni dönemin hayırlı olmasını dileğinde bulundu. Hızlı, "Bir seçim sürecini daha atlattık, bundan dolayı mutluyuz. Bütün siyasi partililerimize buradan teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir kampanya yürütüldü, çok adil ve bana göre kaliteli bir kampanya yürütüldü. Dolayısıyla herkes kendini en iyi şekilde ifade edebildi. Akhisar da bu konuda bir karar verdi, bu karar sonucu oluşan tablo buradadır. Belediye başkanlığını üçüncü kez kazanmış bulunuyorum. Bu yeni oluşan tablo Akhisar'ın takdiridir, dolayısıyla çok değerlidir. Demokratik bir süreç sonrasında oluşan bu tablo bizler için çok önemli ve anlamlıdır" dedi.

Başkan Hızlı'nın konuşmasının ardından belediye meclis üyeleri Feza Yavuzkasap (AK Parti), Latif Çakmak (AK Parti), Ömer İşçi (AK Parti), Hüseyin Eryüksel (AK Parti), Hikmet Çağan (CHP), Doğan Ensivri (MHP), İbrahim Kaya (AK Parti), Lütfi Akdağ (CHP), Halil Aktaş (MHP), Zafer Aşkın (AK Parti), Aydın Coşkun (CHP), Cem Doğan (AK Parti), Fatma Kocabıyıkoğlu (MHP), Aynur Üngün (CHP), Şemsi Okur (AK Parti), Ali Sevgil (CHP), Mehmet Taşar (MHP), Necati İniş (AK Parti), Caner Yılmaz (CHP), İrfan Korkmaz (AK Parti), Arif Oruntaş (MHP), Kazım Özbek (CHP), Bayram Ali Kalaycı (AK Parti), Hasan Paşalı (MHP), Ali Özgen (CHP), Gülşah Çorukma (AK Parti), Hamdi Kumova (CHP), Fatih Mehmet Füzün (AK Parti), Leyla Özkan (MHP), İsmail Seyrek (CHP), Ahmet Güzeltepe (AK Parti) da mazbatalarını aldı.

BG(YY/SSA) (FOTOĞRAFLI)