Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, () - DENİZLİ'de, Ak Parti Gençlik Kolları, 54 yıl önce asılan, dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatih Rüştü Zorlu ile Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilmesini protesto etti. Temsili üç dar ağacı kuran Ak Partililler, idam edilenlerinin resimlerinin üzerinde bulunduğu kefen giydi.

Ak Parti Denizli İl Gençlik Kolları tarafından Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen etkinliğine, yaklaşık 30 kişi katıldı. Ak Partili gençler, temsili üç darağacı önünde kefen giyip, asılan dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatih Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilmesini protesto etti. Kefen giyen gençlerin üzerine, idam edilenlerin dar ağacı önünde çekilmiş fotoğraflarını yapıştırdığı görüldü.

Gençlik Kolları Başkanı Avukat Bilal Kılınç, "27 Mayıs 1960'ta milletin iradesine rıza göstermeyenler, adaleti ve hukuku bir kenara itmiştir. Meşru bir siyasal iktidarı gayrimeşru bir yol ile silah, zorbalık, iftira, yalanla devirmiştir. Adına mahkeme dahi denilemeyecek Yassıada yapıları kurulmuş ve cuntanın emirleriyle icraatlar yapılmıştır. Nihayetinde Adnan Menderes, Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan idam edilmiştir. Adnan Menderes'in yolundan gidenler her darbeye, gayrimeşru her yola itiraz edenlerdir" dedi. Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

RÇ (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)