Taner BAYAR/BOLU, () - AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır eleştiriler getiren Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e, HSYK tarafından soruşturma açılmamasına sert tepki gösterdi. Ercoşkun, "Cumhurbaşkanlığı makamına normal bir siyasetçiye yapılan eleştirileri yapmak mümkün değildir. Yani bundan sonra herkesin ayağını denk alması lazım" dedi.
Basın toplantısı yapan Ercoşkun, Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında soruşturma açmayan HSYK'yı eleştirdi. Savcı Zekeriya Öz'ün Twitter hesabından Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık görevini yürüttüğü dönemde ağır hakaretler içeren twitler attığını hatırlatan Ercoşkun, "Bolu'da görev yapan savcı Zekeriya Öz'ün Twitter'da ki paylaşımlarını görüyoruz. Hiçbir şekilde tasvip ve kabul edilmeyecek twitler söz konusu. Yargının kendi içindeki mekanizmalarda bir sıkıntı olduğu ortada. Bunu gizlemek mümkün değil. Ve bu konuya soruşturma açmama konusunda vermiş oldukları kararla da bunu ortaya koymuş oldular" diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı makamına normal bir siyasetçiye yapılan eleştirilerin yapılamayacağına dikkat çeken Ercoşkun şunları söyledi:
"Siyaseten yapılan eleştiriler yani bir milletvekilinin diğer milletvekilini veya bir siyasi partiden birinin bir milletvekiline, bir bakana ve hatta başbakana yapmış olduğu eleştiriler bir noktaya kadar eleştiri sınırları içerisinde değerlendirilip takipsizlik kararları verilebiliyor. Bunun örneklerini gördük. Ama Cumhurbaşkanlığı makamında böyle bir şey söz konusu değil. Yani Cumhurbaşkanlığı makamına normal bir siyasetçiye yapılan eleştirileri yapmak mümkün değil. Bundan sonra herkesin ayağını denk alması lazım. Tabiri caizse Cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili aynı süreçlerin devam etmemesi lazım. HSYK'nın bu kararını tasvip etmiyoruz ve verdiği bu kararı da yadırgadığımızı da net bir şekilde ifade etmek lazım."

FOTOĞRAFLI