AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, çözüm sürecinde bir takım sıkıntıların olduğunu ancak bunların aşılabileceğini belirterek, "PKK, BDP eliyle siyaset yapıyor. Siyaset yapmasının önünde hiçbir engel yoktur. Çözüm sürecinin başa dönmesi ve bozulması mümkün değildir. Çatışmayı kim başlatırsa başlatsın bunun altında kalır" dedi.
Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu, çözüm süreci, süreçteki tıkanıklar ve seçim öncesi bölgedeki gelişmeleri Amerika'nın Sesi Radyosu'nun Kürtçe servisine değerlendirdi. Çözüm süreci konusunda bir takım sıkıntıların olduğunu ancak bu sıkıntıların süreci yıkacak şekilde veya bozacak nitelikte olmadığına dikkat çeken Ensarioğlu, süreçte hedefinin çözüme yönelik olduğunu kaydetti. Ensarioğlu, "Tıkanıklık var ama sürecin bittiğini söylemek doğru değil. Silahı bırakmamak için hükümetin attığı adımların eksikliğini ve yanlışlığını dile getirerek gerekçe göstermeye çalışıyorlar ama işin özü seçimler ve Rojava'dır. Ancak, bir taraftan süreci de bozmak istemiyorlar. PKK, çözüm sürecini halkın sahip çıkması nedeniyle bozmak istemiyor. Başbakan da sürecin devam edeceğini söylüyor" dedi. 
"PKK, BDP ELİYLE SİYASET YAPIYOR"
Milletvekili Ensarioğlu, PKK'nın BDP eliyle siyaset yaptığını, siyaset yapmasının önünde hiçbir engel olmadığını da ifade ederek, "Var olan sorunlar siyasi zeminde çözülebilecek sorunlardır. Çözüm sürecinin başa dönmesi ve bozulması mümkün değildir. Silah ile hak arama yöntemi artık akıl dışıdır. Çatışmayı kim başlatırsa başlatsın büyük bir yükün altında kalır" diye konuştu. Demokratikleşme paketinde çok eksiklikler bulunduğunu ancak bir irade ve kararlılık da olduğunu söyleyen Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, şöyle dedi:
"Ana dilde eğitim, vatandaşlık tanımı, Alevilerin sorunu gibi bir çok eksiklikler var. 100 yıllık bir sorunu bir paket ile çözemezsiniz. Ancak, bu eksiklikler için adam öldürmeye gerek yoktur. Adam öldürmeye değil, siyaset yapmaya ihtiyaç vardır. AKP, bölgede BDP'nin siyasi rakibidir. BDP, AKP'nin attığı her adımı doğru bulmak ve alkışlamak zorunda değildir. Biz biliyoruz seçim zamanı silahlı güçlerin ve silahın etkisi büyüktür. Neye tekabül ettiğini biliyoruz. BDP bunu elden bırakmak istemiyor. Yani BDP için silahlar seçim için bir settir diyebiliriz." FA(GG/AK)