ANKARA'nın Ak Partili Kazan İlçesi Belediye Başkanı Lokman Ertürk, belediye tarafından yaptırılan parkın açılışını turkuaz renkli kurdele keserek yaptı. Başkan Ertürk, "Başbakanımızın kırmızı halıları kaldırarak, turkuaz rengi halılara geçilmesi yönünde verdiği talimatlar doğrultusunda biz de Kazan'da bütün faaliyetlerimizde turkuaz rengini kullanmak adına böyle bir adım attık" dedi.
Kazan Belediyesi, geçtiğimiz ay yaşamını yitiren ilçenin krolojik nüfus tarihi kitabını da çıkaran eğitimci Adnan Birinci adına park Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde park yaptırdı.
Parkın açılışına Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk, Adnan Birinci'nin Trabzon'un Akçaabat İlçesi Dörtyol Beldesi Belediye Başkanı olan yeğeni Cevat Birinci ve ailesi, yakınları ile öğrencileri katıldı. Kazan Kaymakamı Veysel Beyru açılışta yaptığı konuşmada, "Toplum için insanlar yararına çalışanlara sahip çıkmak borcumuzdur. Belediye Başkanı'na her yerde olduğu gibi burada da gösterdiği vefa borcundan dolayı teşekkür ediyor, parkın Kazan ve mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
BÜTÜN FAALİYETLER TURKUAZ RENGİ
Parkın açılışını turkuaz renkli kurdele keserek yapan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise Adnan Birinci'nin ilçenin değişim ve gelişimine büyük katkıları olduğunu belirtti. Ertürk, "Türk kültürünün simgesi olan ve Başbakanımızın kırmızı halıları kaldırarak turkuaz rengi halılara geçilmesi yönünde verdiği talimatlar doğrultusunda biz de Kazan'da bütün faaliyetlerimizde turkuaz rengini kullanmak adına böyle bir adım attık" diye konuştu.
'AMCAM İNSANA YATIRIM YAPTI' 
Trabzon'un Akçaabat İlçesi Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, amcası adına açılan parkla ilgil iolarak, hüznü ve sevinci bir arada yaşadıklarını ifade ederek, "İnsanlar geçtikleri yollarda izler bulmalı, oradan geçerken de izler bırakmalı. Hocam buraya geldiğinde izler buldu, giderken de izler bıraktığını gördüm. Kendisi aynı zamanda amcam olan Adnan Birinci Hoca'nın adına yapılan bu parkı görünce hüznümüz sevince döndü. Amcamın yaptığı en büyük hizmet bir eğitimci olarak insanlara yaptığı yatırımdı. Biz onu Trabzon'da yetiştirdik ve Kazan'a hediye ettik. Onun hizmetlerini burada görmek bizi ayrıca sevindirdi" dedi.
Park açılışının ardından Adnan Birinci ve Kazan'a emeği geçenler adına Yassıören Köyü'nde mevlit okutuldu.