Servet ARSLAN/AĞRI, () - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Devletimiz bütün birimleriyle Soma’ya seferber olmuştur. Acımızı paylaşmaya ifadeler yetersiz kalır. Türkiye ağlıyor, yüreğimiz yanıyor" dedi.
1 Haziran'da yapılacak seçim çalışmaları için Ağrı’da bulunan AK Parti Grup Başkan vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Manisa’nın Soma İlçesi'nde yaşanan maden faciasının tüm dünyada derin bir üzüntüye neden olduğunu ifade etti. Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ülkede 3 günlük milli yasın ilan edildiğini söyleyen Aydın, "İçimiz kan ağlıyor. Acımızı paylaşmaya ifadeler yetersiz kalır. Türkiye ağlıyor, yüreğimiz yanıyor. 205 vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Bu acı olay ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Devletimiz bütün birimleriyle Soma’ya seferber olmuştur" diye konuştu.
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Ağrı’daki vatandaşlarla birlikte mahsur kalan işçilerin kurtarılması için hep birlikte dua ettiklerini belirterek, şunları söyledi:
"Bir avuç kömür için yerin yüzlerce metre altında çalışan ve tek derdi evine ekmek götürmek olan kardeşlerimizin yaşadığı bu felaket, ülke geneline tarifsiz bir acı yaşattı. Mahsur kalan işçilerimizin sağ salim kurtarılması için dua ediyoruz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ülkemizde ulusal yas ilan edildi. Bugün biz de Ağrı’da yapılan seçim çalışmalarını durdurduk. Böylesine bir acıyla karşılaşmışken AK Parti teşkilatımızın sahada çalışma yapması mümkün olamazdı. Şimdi dua zamanı. Yüreğimizi dağlayan bu elim kazayı sağduyulu bir şekilde aşacağız. Mevlam böyle bir acıyı ülkemize yaşatmasın."

SA(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)