'ÇÖP ARABALARI İLE TAŞIMIŞLAR'
Ak Parti Antalya İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, CHP'li Başkan Mustafa Akaydın ile adamlarının resmi belgeleri yakılmak üzere çöp arabalarıyla taşıdıklarının ortaya çıktığı belirtildi. Boğaçayı'nda yakılmış evrakın bulunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi'ne giden Ak Partililerin belediye önündeki çöp arabalarına evrak yüklendiğini gördüğü kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
"Çöp arabaları durdurularak durum güvenlik birimlerine bildirildi. Belediye çevresinde bulunan bazı çöp konteynerlerinde de resmi evrak bulundu. Ak Partililer ile Mustafa Akaydın'ın adamları arasında arbede yaşandı. Akaydın'ın adamları, milletvekili Gökcen Özdoğan Enç'in de içeri girmesine engel oldu. Enç görevliler ile bir süre tartıştıktan sonra beraberindekilerle belediyeye girdi. Binlerce belgenin evrak imha makinelerinde yok edildiği görüldü."
'10 KİŞİ GÖZALTINDA'
Belge yakılmasıyla ilgili olayı soruşturmayı Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün devraldığının belirtildiği açıklamada, "Şu ana kadar olay yerinde evrak yaktığı belirlenen 10 kişi gözaltına alındı. Evrakın çoğunluğunun imar ve bütçe planları olduğu ve son iki yılın tarihini taşıdığı belirlendi. Bulunan evrak içinde el yazısı ile hazırlanmış ödeme tutanaklarının da olması dikkat çekti. Belediye tarafından alınan bazı hibeler ile ihale dosyalarının da evrakı bulundu. Belgelerin çoğunluğunun altında Akaydın'ın imzası bulundu."

HA(SU/ESM) (FOTOĞRAFLI)