ANTALYA'da Ak Parti'li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Zafer Yörük, ilçesi Döşemealtı'nda Belediye Başkanı Nurettin Tursun'un yeniden aday gösterilmesi üzerine partisinden istifa etti.
Ak Parti'nin Döşemealtı'nda tercih dışı bıraktığı aday adayı Hasan Akalın'a yakınlığıyla bilinen Yörük, istifasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Tursun'un CHP'den Ak Parti'ye geldiğini, kendisinin ise Ak Parti listelerinden meclis üyesi seçildiğini belirtti.
Yörük, açıklamasında şunları kaydetti:
"Rakip partiden partimize katılan belediye başkanının yanlış tutumları, partimizin yerel yönetim anlayışıyla bağdaşmadığını belirginleştirdi. İlçemizde yapılan hizmetlerin doğru planlanmaması nedeniyle öz kaynakların hızla tüketildiğini, kurumsal beklenti raporları, performans programları, bütçe gelir gider dengelerinin birbirleriyle örtüşmediğini dile getirdiğimiz halde ilçemiz yanlış yönetilerek uçurumun eşiğine sürüklenmiştir. Sermaye gelirlerinin tükenmesi sonucu ilimizin, hem en çok gayrimenkul satan hem de en borçlu belediyesi haline getirilmiştir."
SORUMLULUK DUYGUSU
Partisinin ilçe başkanlığının bu durumdan haberdar olmasına rağmen ısrarla Nurettin Tursun'dan yana tavır aldığını ve bunun manidar olduğunu dile getiren Zafer Yörük, "İlçemizi hızla çıkmaza sokan bir kişi yanında meclis üyesi adayı olmak ve bu kişi için insanlardan oy istemek, sorumluluk duygularımla bağdaşmamaktadır" diyerek istifasını açıkladı.